Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
03:16

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі триває декадник з нагоди Всесвітнього дня боротьби проти раку

У Дніпрі триває декадник з нагоди Всесвітнього дня боротьби проти раку

Декадник розпочався 6 лютого і продовжиться на наступному тижні.

Про це під час 9 лютого повідомив головний хірург департаменту охорони здоров'я населення Дніпровської міської ради Олександр Новіков.

Він зазначив, що основна мета заходу – донести до населення важливість проблеми онкології, звернути увагу громадськості на необхідність профілактики та ранньої діагностики онкологічних захворювань.

«На жаль, онкологія посідає друге місце серед захворювань, які спричиняють смерть та інвалідність населення, особливо останнім часом людей працездатного віку. Вкотре звертаємо увагу людей на те, що виявлені на ранніх стадіях онкологічні захворювання у 98-ми і навіть 100% випадків виліковні завдяки сучасним методам лікування, які наявні у Дніпрі. Тому в період декадника і не тільки закликаємо містян пройти огляд у сімейних лікарів, терапевтів в амбулаторіях за місцем мешкання, зробити мінімальні аналізи. У випадку підозри на онкологію пацієнт буде направлений до вузькопрофільних фахівців.

Головне, що хочемо донести до людей, – слід дбайливо ставитися до свого здоров'я. В першу чергу людина сама за себе відповідає, а постійні профілактичні огляди у лікарів дають змогу виявити онкологію на ранніх стадіях і вилікувати хворого. Пацієнти повинні бути онкологічно настороженими, особливо ті, в кого близькі родичі мали таку хворобу», – наголосив Олександр Новіков.

Зі свого боку позаштатний спеціаліст департаменту з онкології Павло Терещенко розповів, що у період декадника в місті в посиленому режимі працюють профільні фахівці клінічної лікарні № 4 та обласного шкірно-венерологічного диспансеру.

«До цих лікувальних закладів можна звернутися і за направленням від лікаря амбулаторії, і напряму. Висококваліфіковані спеціалісти-онкологи обстежать пацієнта і нададуть необхідну допомогу. Загалом у місті щороку вперше онкологічні захворювання діагностуються у близько 3-4% населення. Профілактичні огляди у лікарів – це можливість виявити онкологію на ранніх стадіях.

За останні роки кількість випадків раннього діагностування зросла вдвічі, і це обнадіює. Так, у 2015 році при профоглядах виявлено 42 онкопатології, у 2016 – вже 97. Тому закликаємо містян дбайливо ставитися до свого здоров'я і відвідати лікаря, пройти огляд, навіть якщо вони не відчувають явного дискомфорту в організмі», – сказав спеціаліст департаменту.

За словами головного онколога Дніпропетровської області Віталія Машталера, у чоловіків на першому місці рак легень, на другому – рак шкіри і на третьому – колоректальний рак (товстого кишечника та прямої кишки), далі – рак передміхурової залози та шлунка.

Жінки найчастіше хворіють на рак молочної залози, на другому місці – рак шкіри, на третьому – колоректальний рак, на четвертому – рак тіла матки і на п'ятому – рак шийки матки.

«Рак – це не вирок, і ми, лікарі, давно про це говоримо. Після радикального лікування пацієнти живуть достатньо довго.

Отож, щоб побороти злоякісні утворення, необхідно виявити їх на ранніх стадіях розвитку. Екологія, неправильне харчування, малорухливий спосіб життя, паління, стреси, генетика – це те, що провокує ракові захворювання. Люди повинні нормалізувати стиль свого життя!» – наголосив лікар.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті