Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
14:42

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Мешканці та мерія Дніпра зібрали кошти на біговий протез місцевому спортсмену

Мешканці та мерія Дніпра зібрали кошти на біговий протез місцевому спортсмену

Мешканці та мерія Дніпра зібрали кошти на біговий протез місцевому спортсмену Олексієві Бондаренку, який мріє виступити на Паралімпіаді-2020.

Дніпровський спортсмен Олексій Бондаренко, який кілька років тому втратив ногу внаслідок ДТП та попри все вирішив залишитися у великому спорті, отримає професійний біговий протез. Гроші на його виготовлення зібрали небайдужі дніпряни. Допомогли з коштами й бігові клуби міста. Очільник Дніпра Борис Філатов також закликав підтримати мрію наполегливого хлопця про Паралімпійські ігри-2020 у Токіо.

Восени мешканці Дніпра започаткували в мережі Інтернет акцію на підтримку Олексія Бондаренка. Завдяки небайдужим людям спортсмену вдалося зібрати близько 90 тисяч гривень. Майбутній паралімпієць також звернувся по допомогу до мера Бориса Філатова. Його заяву з проханням виділити кошти розглядала спеціальна комісія. За її рішенням у рамках програми надання адресної допомоги на придбання протезно-ортопедичних виробів для людей з інвалідністю мерія виділила 170 тисяч гривень. «Мерія міста Дніпра виділила мені 170 тисяч гривень, яких бракувало на спеціальний біговий протез, і я вже взимку зможу повноцінно бігати», – написав Олексій Бондаренко на своїй сторінці в соцмережі.

Історія цього спортсмена вражає. 5 років тому його кар'єру професійного боксера перервала автомобільна катастрофа: чоловік втратив багато крові та пережив кому. Крім того, незважаючи на всі зусилля, лікарям не вдалося врятувати частину його правої ноги. Та Олексій не відмовився від мети. Ще в лікарняній палаті він розпочав наполегливі тренування, потім спробував себе у паравелоспорті, а згодом і в тріатлоні. Та без спеціального протеза Олексієві доводилося долати заключний етап змагань – бігову дистанцію – на звичайних милицях. Людина з неймовірною силою волі – Олексій Бондаренко – вкотре здивував усіх, коли у вересні 2016 року, під час «Дніпро Екомарафону», підкорив вражаючу дистанцію у 10 кілометрів. Уже найближчим часом сучасний біговий протез подарує Олексієві Бондаренку шанс стати, як він сам каже, першим в Україні марафонцем без однієї ноги.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


яся  (05.01.17 14:48): сколько усилий волонтерам стоило выбыть эти 170 тыс... просто так Филатов с деньгами не хотел прощаться Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті