Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
01:52

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині перевіряють приміських перевізників

|«« «« »» »»|

Порушення графіку руху та швидкісного режиму, забагато пасажирів в салоні, неввічливі водії. Це ще не повний список нарікань мешканців області на водіїв громадського транспорту.

Рейси приміських маршрутів, на які скаржаться найбільше, перевіряє спеціальна комісія при ДніпроОДА. Акцент роблять на безпеку та комфорт пасажирів. Зі злісними порушниками розриватимуть договори.

Від Підгородного до Дніпра курсують маршрутки №238 та 244. Місцеві мешканці скаржаться на перевізників. Мовляв, водії не дотримуються швидкісного режиму та відмовляють пільговикам у безкоштовному проїзді.

«Вони не їздять, а повзають. Кілометр – мало не за 15 хвилин. Моя дружина сказала, що не буде їздити на маршрутці та платити за проїзд, адже до роботи швидше дійде пішки. Водії ще й пільговикам відмовляють, навіть коли салон пустий або там сама молодь», - поділився мешканець Підгородного.

Це підтверджують й громадські активісти. Кажуть: невеличкі спринтери їздять перевантаженими. Та й це ще не все.

«У нас була домовленість з перевізниками: учнів в шкільний час відвозити безкоштовно. При цьому водії не соромляться із зовсім маленьких дітей брати плату в повному обсязі. Якщо дитина не платить, її висаджують прямо на дорозі», - розповів громадський активіст Олександр Зелений.

Всі скарги місцевих мешканців перевіряє спеціальна комісія з представників громадськості, Укртрансбезпеки та ДніпроОДА. Вивчають документи, інспектують технічний стан машини, стежать, чи дотримуються водії графіку. Під час перевірки комісія виявила порушення: прострочені вогнегасники та ліки в аптечці, відсутність наглядної інформації про графік руху, більша, ніж у техпаспорті, кількість місць у маршрутці, посадка пасажирів не на зупинці, а посеред дороги. На усунення недоліків дають тиждень, далі - повторна інспекція. Такі перевірки проводять на всіх приміських маршрутах області, на які найбільше нарікають пасажири.

«На дорогах Дніпропетровщини мають працювати лише перевізники, які гарантують безпеку та комфорт своїм пасажирам. Останнім часом почастішали скарги на те, що водії громадського транспорту перевищують швидкість, відхиляються від графіку руху, не беруть пільговиків. Інформацію перевіряє спеціальна комісія. Зі злісними порушниками, які не виправлять помилок, розриватимемо договори», - зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

На Дніпропетровщині більше 200 приміських та 240 міжміських маршрутів. На них працює понад 800 машин.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Анна  (16.02.21 10:50): маршрут 238 не ездит как положено,ездят как им захочется,то каждые 30 мин, то каждый час,люди стоят и вымораживаются!За этот час очень много собирается людей,которые не помещаются в автобус,поэтому те кто не влез и дальше стоят вместе с детьми и продолжают вымораживаться!У водителя спрашиваешь в чем причина ихней такой езды,они просто не от отвечаю,делают вид что ничего не слышат!!! Сколько это будет продолжаться? Відповісти | З цитатою
Блогер. Анархист.  (14.12.16 10:20): Водители маршруток хотят стать миллионерами.
Вот и хамят и цены самовольно поднимают в городе, и не только.
Скорость превышают и так далее.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
12345  (12.12.16 18:07): В тупике-центр 244 маршрут полный стоит 10-15 минут набивают ещё кучу пассажиров.Потом ползёт как черепаха. Не едет а ползёт выстаивает на всех остановках..А цена какая ? 8 грн. За что ? Почему не разбита цена в зависимости от проезда .Если проехал с поста ГАИ до Совхозной нужно платить 8 грн.за что ? Бардак полный.Утром не возможно сесть всё забито.Почему если человек едит 2-3 остановки он должен платить 8 грн?Когда будет порядок ? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
А ще  (12.12.16 16:36): нужно штрафовать пассажиров за безбилетный проезд! Ведь ни у кого нет билета и ни кто его не требует! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті