Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
01:21

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі відкрили меморіальну дошку поету і барду Олександру Галичу

У Дніпрі відкрили меморіальну дошку поету і барду Олександру Галичу

У середу, 7 грудня, міський голова Дніпра Борис Філатов відкрив меморіальну дошку поету та барду Олександру Галичу. Пам’ятний знак з’явився на будинку по вул. Староказацькій, 74 (раніше – Комсомольська), де мешкав поет.

«Дуже добре, що в нинішніх умовах, коли зносять пам’ятники та меморіали, ми відкриваємо пам’ятний знак нашому земляку, поету та барду Олександру Галичу. Для міста ця подія – знакова. Дніпро настільки унікальне місто, що люди, які народжуються тут, отримають «щеплення» волелюбності та гідності, так як це було з Олександром Галичем, який народився у Катеринославі і прожив тут 2 роки. Тепер Галич повернувся», – зазначив Борис Філатов.

Керівник Художньої ради при міському голові Дніпра Григорій Гельфер зазначив, що відкриття пам’ятної дошки Олександру Галичу ще раз доводить, що Дніпро стає культурною столицею.

«У Запоріжжі питання встановлення таблички Віктора Берковського вирішувалося близько 2 років. У нашому ж місті пам’ятна дошка легендарному землякові Олександру Галичу з’явилась майже відразу, як було ухвалене рішення про її встановлення. Дніпро стає справді культурною та інтелектуальною столицею», – сказав Григорій Гельфер.

Гості заходу також поклали квіти до меморіальної дошки Олександру Галичу.

Нагадаємо, у середу, 7 грудня, у ПК Машинобудівників (вул. Робоча, 166) о 19-00 відбудеться гала-концерт І Міжнародного фестивалю авторської пісні «Облака» ім. О. Галича.

Довідка:
Олександр Аркадійович Галич (Гінзбург) народився в місті Катеринославі 19 жовтня 1918 року в родині службовців. Він прожив у місті два роки, потім сім'я поїхала до Севастополя, а в 1923 році – до Москви, де Олександр Гінзбург прожив аж до еміграції. Олександр Галич – основоположник жанру сатиричної політичної пісні в СРСР, відкрито критикував переслідування інакодумців та спосіб життя представників влади.





Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


нацистам-сіоністам  (08.12.16 10:14): ОлександрАронович(аркадьєвіч)ГІНЗБУРГ(Галіч) відомий автор який хоча і писав переважно москальськім язиком але знав ідіш бо батьки були релегйними ашкєназі... А українською мовою не володів бо вчився в москві... і вже в 13 років публікувався в "Піанєрской правдє".. в часи другої світової в віці 23р він "воював" в тилу в театрі.. бо був хворий на серце хоча перший інфаркт отримав в 54роки...
Дніпро завжди був богатий на таланти..
Відповісти | З цитатою
яся  (07.12.16 21:43): инресно а Филатов хоть знает кто такой Галич ??? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Лекарь  (07.12.16 19:05): А улицу назвать его именем слабо было ? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті