Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
12:31

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На гала-концерті фестивалю «Облака» барди з України, Росії та Ізраїлю виконають пісні Олександра Галича

На гала-концерті фестивалю «Облака» барди з України, Росії та Ізраїлю виконають пісні Олександра Галича

У середу, 7 грудня, в Дніпрі відбудеться гала-концерт I Міжнародного фестивалю авторської пісні «Облака» ім. Олександра Галича. У ньому візьмуть участь виконавці з Росії, Ізраїлю та України, які заспівають пісні легендарного поета, барда і драматурга, уродженця міста Олександра Галича.

Гала-концерт організований в рамках програми міського голови Дніпра Бориса Філатова «Культурна столиця». Про це під час прес-конференції повідомив керівник Художньої ради при міському голові Григорій Гельфер.

«Запит серед дніпрян на жанр авторської пісні, в якій є почуття та думки, існує. Тим паче, Олександр Галич – наш земляк. Сподіваємося, що фестиваль імені Галича стане для нашого міста традиційним», – зазначив Григорій Гельфер.

Радник міського голови Євген Гендін наголосив на об’єднавчій ролі цього заходу. «Ми за те, щоб культура об’єднувала людей. Дуже приємно, що на міжнародний фестиваль авторської пісні імені нашого земляка Олександра Галича приїхали гості з Росії та Ізраїлю», – зазначив Євген Гендін.

Виконавець Дмитро Кімельфельд приїхав на фестиваль авторської пісні «Облака» з Ізраїлю. Каже, що ініціатива міської влади Дніпра провести такий фестиваль надзвичайно важлива для суспільства.

«Немає значення, де співають пісні Галича – у Києві, Дніпрі чи в Ізраїлі, вони завжди актуальні. Поетичну манеру Галича не можна ні з чим порівняти, тому його пісні змушують людей аплодувати стоячи, слухачі знаходять в них щось близьке для себе», – розповів Дмитро Кімельфельд.

«У наш час надзвичайно важливо, щоб люди об’єднувалися навколо культури. Той факт, що в Дніпрі проводять фестиваль імені барда-дисидента, вказує на те, що влада дійсно змінюється. Це великий демократичний крок. Дуже приємно спостерігати, що десь на пострадянському просторі відбуваються такі позитивні зміни», – розповідає учасниця фестивалю Євгенія Ланцберг з Росії.

Нагадаємо, що гала-концерт першого міжнародного фестивалю авторської пісні «Облака» ім. О. Галича відбудеться у середу, 7 грудня, о 19.00, в Палаці культури машинобудівників за адресою: вул. Робоча, 166.

Довідка:
Олександр Аркадійович Галич (Гінзбург) народився в Катеринославі 19 жовтня 1918 року в родині службовців. Він прожив у місті два роки, потім сім'я переїхала до Севастополя, а в 1923 році – до Москви, де Олександр Гінзбург прожив аж до еміграції. Галич – творчий псевдонім, складений з букв прізвища, імені та по батькові. За п'єсами Галича йшли вистави в багатьох театрах Радянського Союзу. Він написав сценарії до відомих фільмів «Вірні друзі», «На семи вітрах», «Дайте книгу скарг», «Та, що біжить по хвилях». Олександр Галич – основоположник жанру сатиричної політичної пісні в СРСР, відкрито критикував переслідування інакодумців та спосіб життя представників влади.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті