Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 03 червня 2024
17:11

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Близько півтисячі волонтерів Дніпропетровщини отримали обласні відзнаки

|«« «« »» »»|

Вони збирають кошти на лікування дітям, відвозять амуніцію та харчі бійцям АТО на передову, доглядають за бездомними тваринами. Щодня роблять добрі справи та нічого не просять взамін.

На Дніпропетровщині вітають з «професійним» святом людей, чиє покликання – допомагати іншим. Обласні відзнаки отримали безкорисливі помічники зі всієї області. Загалом – близько півтисячі людей.

Тетяна Іванова – волонтер зі стажем. У рідному Криму допомагала тваринам. Коли  разом із сім'єю перебралася до Дніпра, простягла руку підтримки таким, як вона сама – переселенцям.

«Я більше за інших розуміла, наскільки потрібна підтримка людям, які 40 років будували життя в одному місці, а потім переїхали в абсолютно нове місто. Я не могла допомагати фінансами, але могла робити те, що вмію. В центрі для переселенців «Допомога Дніпра» вела образотворче мистецтво. Малюванням зцілювала не лише дітей, а й дорослих», - розповіла Тетяна Іванова.

Юрій Кисельов волонтерством почав займатися у 2014-му. Для бійців АТО збирає харчі, амуніцію, одяг. Та головне – чоловік виготовляє шоколадну масу з горіхами, родзинками та курагою. Вона додає хлопцям енергії, особливо в холоди. Лише 25-й бригаді волонтер передав 15 тонн шоколадних плиток.

«Ми намагаємося дістатися не до командирів, а передати гостинці саме  бійцям. Щоразу бачимо обличчя цих хлопців, розуміємо, що потрібні їм», - поділився Юрій Кисельов.

За своє милосердя та безкорисливу підтримку Тетяна та Юрій в Міжнародний день волонтерів отримали обласні відзнаки. Разом з ними – ще близько півтисячі добровільних помічників. Щоб передати нагороди, радники голови ОДА відвідали Кривий Ріг, Нікополь, Павлоград.  Вітали волонтерів і в ДніпроОДА. Саме в облдержадміністрації народилося безліч корисних проектів, які волонтери реалізували разом з командою Валентина Резніченка.

«Коли в Україні розпочалася війна, волонтери Дніпропетровщини першими простягли руку підтримки бійцям АТО та переселенцям. Допомагають вони й у мирному житті. Хтось бореться за екологію, хтось здає кров, інші підтримують стареньких, хворих дітей, доглядають за бездомними тваринами. Разом з добровільними помічниками ДніпроОДА реалізує безліч цікавих проектів. Одні з найуспішніших – адмінпослуги онлайн та система електронних закупівель  Prozorro», - зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Міжнародний день волонтерів відзначають щороку 5 грудня.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


ок  (06.12.16 16:59): Появилась новая профессия "ВОЛОНТЕР" , говорят доходная. Відповісти | З цитатою
nvr  (06.12.16 16:05): А де можна побачити списки нагороджених? Може, ми живемо та не знаємо що колишні однокласники чи сусіді з якими давно загублено зв'язок зараз шановні волонтери? Страна повинна знати своїх героїв!!! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті