Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
20:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Затриманому за вбивство патрульних у Дніпрі О. Пугачову оголошено про підозру у вчиненні злочину

Затриманому за вбивство патрульних у Дніпрі О. Пугачову оголошено про підозру у вчиненні злочину

Особу затриманого підтвердили результати дактилоскопічної експертизи. Правоохоронцями призначено ще понад два десятки експертиз, оперативні заходи тривають.

Про це перший заступник глави Національної поліції України – начальник кримінальної поліції Вадим Троян повідомив під час брифінгу сьогодні, 26 вересня.

За словами Вадима Трояна, поліція очікувала результатів експертиз, призначених у рамках розслідування факту розстрілу зловмисником екіпажу патрульної поліції у Дніпрі.

«Основна експертиза, яка дала нам можливість винести підозру – це те, що куля, яку вилучили з тіла підозрюваного, – це куля нашого поліцейського», – повідомив Вадим Троян.

Він наголосив, що патрульний Артем Кутушев до останнього не віддавав зловмисникові свою табельну зброю і не виконував його наказів.

«Я хочу зробити акцент на тому, що він (Артем Кутушев) не лише не віддав зброю – Артем йшов на хитрість, намагався перехитрувати зловмисника, виграти час», – зазначив Вадим Троян, додавши, що під час суперечки зі зловмисником той двічі вистрілив у поліцейського. Артем Кутушев також встиг вистрілити у відповідь.

Вадим Троян повідомив, що під час розшуку зловмисника правоохоронці виставили пости на всіх вокзалах, автошляхах, виїздах з міста, а також біля лікарень. У розшуку нападника допомогла громадськість, поширюючи інформацію про напад. Затримали пораненого нападника в лікарні, коли той звернувся по медичну допомогу під чужим прізвищем.

Перший заступник глави Національної поліції повідомив, що в автомобілі затриманого нападника правоохоронці вилучили зразки ДНК, сліди відбитків пальців і набої. Зброю нападника поліція ще розшукує.

За словами Вадима Трояна, результати дактилоскопічного дослідження дали змогу встановити особу зловмисника. Експерти підтвердили збіг слідів відбитків пальців людини, яка знаходиться в лікарні під арештом, з дактилоскопічною картою, зробленою у 2003 році у Донецьку у зв’язку із засудженням Олександра Пугачова за скоєння злочину.

«Багато питань: Пугачов це чи не Пугачов? Це він. Дактилоскопія повністю підтверджує: це він», – зазначив Вадим Троян.

Він повідомив, що поліція вже допитала 37 свідків у цій справі. Процедуру впізнання зловмисника пройшли три свідка, які знаходилися на місці події і впізнали підозрюваного по фото. Призначено ще 23 експертизи, зокрема експертиза ДНК, ще одна дактилоскопічна тощо.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченому статтею 348 Кримінального кодексу – посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця.

Оперативні заходи тривають.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Суворов  (03.10.16 15:37): Полномочий у полиции достаточно. Вот только готовят новых полицейских плохо и скороспело. Вина в этом руководства мвд. И снова крайних нет.В любой цивилизованой стране последовала бы отставка министра. Відповісти | З цитатою
111  (01.10.16 20:42): Почему нигде нет информации что за отверстие от пули в левом заднем Окне машины пугачева? Відповісти | З цитатою
Непонятки!  (29.09.16 01:11): Подозреваемый ранен полицейским, который до этого получил две пули, ставшие смертельными... Если ранение полицейского было действительно летальным, то как он умудрился стрелять? Понимаю, что на Украине даже "самоубийцы" умудряются по две пули пускать себе в голову, но может в данном случае полицейский первым открыл стрельбу, а обвиняемый был спровоцирован на ответный огонь?! Или такой сюжет априори исключается, как порочащий честь и мастерство наших полицейских?

Не удивлюсь, если эта драма будет украшена необъяснимыми "фактами" расследования. Думаю так потому, что хорошо знаю: СЛЕДСТВИЕ по делу - это нередко не факт расследования, а способ захоронения истины!

И ещё: почему участник АТО, патриот-доброволец (а, стало быть, высокосознательный гражданин) вдруг оказывается преступником? Не потому ли, что тему АТО нужно дескредитировать перед тем как предать забвению? Хотелось бы прояснить и это. Раньше завоз раненых из зоны АТО и похороны убитых были СОБЫТИЕМ, а ныне - молчок!
Відповісти | З цитатою
Ева  (28.09.16 17:13): Очень жаль. Агде была напарница почему не стреляла а тупо стояла и наблюдала.Она должна была быть рядом. Артем молодец сумел ранить гада до последнего сопротивлялся и не отдавал оружие. Если бы напарница быстрее среагировала все были живы.А гады снимавшие видео не позвонили в милицию а тупо снимали.Хоть маршрутник среагировал молодец. А виноваты власти . Они не обучили ребят как следует и произошла трагедия. Відповісти | З цитатою
Днепр_2  (28.09.16 15:43): Та вы шо?
Типа при Янеке честные были:

"Діяльність організованої злочинної групи, що спеціалізувалась на викраденні автотранспорту, ліквідувала у Запоріжжі Служба безпеки України спільно з прокуратурою. До банди входило двоє жінок - слідчих поліції та троє мешканців Запоріжжя".

Ото такие "честные", которые почему-то прошли проверку и остались в новой полиции.
Відповісти | З цитатою
Карина  (27.09.16 18:11): Авакова с Деканоидзе за решетку! понабрали бандитов! Правильно Саакашвили этого Авакова на место поставил! Відповісти | З цитатою
Cоломія  (27.09.16 18:09): Вічна пам'ять загиблим працівнакам правоохронних органів... Співчуваю їхнім родичам... Не дай Боже таке пережити...
ЦЕ ЧЕРГОВИЙ РАЗ ПОКАЗУЄ ЩО ВЛАДА НАЛЕЖИТЬ БАНДЮГАНАМ.
Потрібно цю владу у відставку і обрати Опозиційний блок! Вілкул візьме справу під особистий контроль! А над радикалами що захопили владу у 2014 році буде міжнародний суд
Відповісти | З цитатою
Кошмар!  (27.09.16 15:11): Тут и к бабке ходить не надо - в полицейских стрелял путинский диверсант-террорист, о которых СБУ предупреждает нас на каждом столбу и во всех видах транспорта. Не может патриот Украины, жертвовавший собой в зоне АТО, быть преступником, Удивляюсь, что эта версия даже не упоминается! Неужели ЗРАДА стала всеобщей?! Відповісти | З цитатою
днепровец  (27.09.16 13:44): Желаю скорейшего выздоровления участнику АТО А. Пугачёву. Я так понимаю, ему есть, что рассказать... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
все правила написаны кровью  (27.09.16 12:31): правила поведения полиции в Америке при нарушения правил . 1. Остановить автомобиль и припарковаться в заде него , 2.если водитель выходит из авто, без разрешения полиции то это может привести к тому что полиция застрелит если будет милейшая угроза жизни , 3. При проверки документов , полиция говорит посидеть в машине и не в коем случае не выходить из нее , а если человек подозревается в чем-то то вызывают подкрепление сразу же . Все полицейские должны уметь постоять за себя в случае нападения. потому что в Америке знают , если они не будут придерживаться этих правил то каждая третья остановка может плохо для них закончиться .в данном же случае , полиция Украины ничего в целях безопасности к сожалению не сделала , и это не их вина , а вина тех кто допустил их к опасной работе не научив их как следует ! Відповісти | З цитатою
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті