Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 05 червня 2024
03:48

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Києво-Могилянська бізнес школа провела виїзні заняття на Дніпропетровщині

|«« «« »» »»|

У чому секрет успішного менеджменту, як народжуються ідеї та як їх втілити у життя. Відповіді на ці питання шукають бізнесмени зі всієї України на заняттях Києво-Могилянської бізнес школи. Цього тижня навчання проходить на Дніпропетровщині. Бізнесмени переймають досвід провідних менеджерів та підприємств регіону.

Першим поділився стратегією успіху радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик.

Він людина бізнесу та ніколи не був чиновником. Саме тому Валентин Резніченко запросив його на посаду радника з реформ та інновацій. Прийшовши до Дніпропетровської ОДА разом з командою Валентина Резніченка, Юрій Голик руйнує заскорублі правила бюрократичної машини та вибудовує новий бізнес-підхід до роботи державного органу.

«Основний підхід команди Валентина Резніченка до роботи – не говорити «ні», а зробити, щоб було «так». Такої роботи ми вимагаємо від держслужбовців з досвідом та нових співробітників ОДА. Всі повинні розуміти, що наш клієнт – мешканці регіону, і ми на них працюємо», - розповідає радник голови ОДА Юрій Голик.

Така позиція дозволила зробити вже немало. Дніпропетровська ОДА однією з перших в Україні розпочала проводити держзакупівлі за допомогою електронної системи «Prozorro». Сьогодні Дніпропетровщина у трійці лідерів за кількістю торгів в електронній системі та лідер за якістю роботи в «Prozorro». Завдяки електронним закупівлям Дніпропетровська область вже заощадила 186 мільйонів державних коштів.

Дніпропетровщина перший в Україні регіон, де адміністративні послуги почали надавати онлайн. Сьогодні, не виходячи з дому, мешканці області можуть оформити субсидію, довідки, виплату на дитину, подати заявку на отримання чи зміну паспорта, зареєструвати новонароджену дитину. Загалом онлайн вже 220 адмінпослуг.

«Будь-які зміни завжди натикаються на тисячі заборон. Система пручається. Відмовка проста – «якщо ніхто цього ще не робив, значить не можна». Однак ми руйнуємо стереотипи і робимо якраз те, чого ніхто ніколи не робив. Саме тому Дніпропетровщина попереду», - наголосив радник голови ОДА.

Перевіряють якість своєї роботи в ОДА за допомогою контакт-центру. Він складається з гарячої лінії, сайту «e-contact» та мобільного додатку «e-contact». У будь-який зручний спосіб мешканці регіону можуть звертатися до ОДА та розповідати про свої проблеми. Система оцінки якості роботи проста: реформують галузь, зменшується кількість звернень з цього питання, значить стратегія правильна.

«У Дніпропетровщини є чому повчитися. Регіон має певне ДНК. Тут цікавий бізнес. Головне, що тут не совковий підхід. І чим більше буде в державному управлінні таких людей як представники Дніпропетровської ОДА, тим швидше ми зробимо крок вперед. Було цікаво подивитися на спосіб мислення та задачі, які перед собою ставлять тут», - ділиться враженнями від лекції маркетинг-директор Києво-Могилянської бізнес школи Алла Ліпинська.

Новий досвід від занять на Дніпропетровщині отримали й слухачі школи. Віталій Попович у минулому працівник державної структури. Сьогодні прагне розпочати власну справу. Говорить, що лекція радника голови ОДА допомогла йому знайти багато відповідей для себе.

«Дніпропетровщина – перша в Україні у багатьох напрямках. Не дивлячись на бюрократію та низку обмежень, у цьому регіоні вже реалізовано багато цікавих проектів. Думаю, що вже після того, як повернусь додому в Закарпаття, буду приїздити сюди та переймати позитивний досвід», - розповідає Віталій Попович.

Курси Києво-Могилянської бізнес школи на Дніпропетровщині триватимуть 4 дні. За цей час 25 слухачів – досвідчені та починаючі бізнесмени зі всієї України поспілкуються з провідними менеджерами регіону, відвідають основні підприємства.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Зю  (09.09.16 13:14): Могилянка готовит пропагандистов-учителейц украинского языка. Причем здесь бизнес? За 25 лет украинцы не построили никакого бизнеса. Кроме воровства, откатов, взяток. А то что хрипит, умирает, но пытается работать, так это не украинцы. Это 99% евреи! А украинцы - только воровство. Могут, правда работать чернорабочими.
Я вот тоже, по наивности думал что Тягныбок, профессиональный украинец - украинец, да.
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті