Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 08 июля 2024
01:42

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Секретарь городского совета Днепродзержинска: "Я пришел ломать схемы!"

Секретарь городского совета Днепродзержинска:
Фото Сергей Петренко
"В мене нема досвіду корупції!" - відповідає на закиди щодо браку менеджерського досвіду Олександр Залевський, чи не єдиний в східних районах України секретар міськради, обраний від "Свободи" у Днiпродзержинську.

- Чим має займатись секретар міськради, на ваш погляд?
- Насамперед робота секретаря - супроводжувати процес виконання рішень міської ради. Секретар передає прийняті рішення місцевих законодавців до виконавчої влади і контролює хід їх виконання. Секретар має бути посередником між міськрадою та міським головою, координувати їх зусилля. Особисто я прийшов на цю роботу, щоб ламати неефективні та корупційні схеми в управлінні містом і будувати нову систему влади - народну.

- Якими ви бачите робочі стосунки з міським головою?
- Всі корисні для громади міста ініціативи та дії Андрія Леонідовича я буду підтримувати. І він це, сподіваюсь, розуміє. Моє висування і обрання секретарем не обійшлося без компромісів. Це знак довіри, показник того, що ми можемо домовлятись і співпрацювати.

- В міськраді багато депутатів, що, як і ви, новачки в міському самоврядуванні. Чи не завадить брак досвіду розібратися з проблемами, що накопичувались стільки років?
- Насамперед, ми не маємо досвіду корупції, досвіду створення і накопичення проблем. Вирішувати проблеми можна еволюційним шляхом, а якщо хтось заважає еволюції - тоді революційним... До того ж і я, і мої колеги готувалися до того, щоб бути депутатами, займалися самоосвітою.

- Ваше бачення бюджету-2016 і перспектив його виконання?
- Звичайно, більша частина бюджету, біля 80%, - це так звані захищені статті: зарплатня бюджетникам, комунальні послуги бюджетних установ... Але те, що грошей нема, брехня! Залишається досить значна сума на розвиток міста, тому головне завдання - не допустити неефективного використання бюджетних коштів. Звичайно, якщо в сльоту та мороз відбійники на мосту через Дніпро фарбувати - ніякого бюджету не вистачить!

- Як ви ставитесь до ініціативи депутатів, які пропонують негайно скорочувати штат посадовців виконавчої влади?
- Скорочення штатів неминуче і необхідне, бо 70 мільйонів гривень на утримання апарату управління - це забагато. Але тут ідеться про долі людей, тому процес оптимізації має бути виваженим.

- Ваше обрання підтримали 32 депутати з 37, що голосували. Чи відчуваєте підтримку членів інших фракцій, сподіваєтесь на подальшу співпрацю?
- Те, що мене обрали секретарем міськради, вважаю торжеством демократії. Адже я не був впливовою людиною в місті, і фракція "Свободи" в раді не найбільша. Мою кандидатуру висунули 22 депутати, тому, хоч і не маю ні перед ким жодних зобов'язань, сподіваюсь на їхню підтримку. Насамперед, звичайно, розраховую на підтримку демократичних сил у міськраді. Але партійний колір не головне, тому сподіваюсь на консолідацію депутатів навколо ідеї - приносити користь місту. А головне - підтримувати громадських активістів, щоб земляки не були байдужими до долі рідного міста.

- Як поставилися ваші однопартійці до такого очевидного успіху "Свободи" в Дніпродзержинську?
- Звичайно, Дніпродзержинськ не є одним з міст, де традиційно сильні позиції "Свободи". Тим значніша наша перемога тут - наші побратими це розуміють, тому обіцяють мені повну підтримку.

- Як ви сьогодні ставитесь до різких змін у житті - статус службовця, службовий кабінет, службове авто?..
- Я не одразу погодився на пропозицію стати секретарем міськради - 2 тижні сумнівався!.. Я розумів, що життя зміниться. Але я розумію, що це є шанс змінити життя мешканців міста на краще. До кабінету потроху звикаю. Службовим авто поки користувався раз чи два. На роботу та з роботи їду маршрутками - ближче до виборців.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


олег  (31.12.15 07:56): "Я пришел ломать старые схемы!?"-и для этого создал коалицию с уже даже несмешным Лесничим? Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (36)

•  Невдалий маневр через знеструмлення мережі: у Дніпрі зіткнулися трамваї №12 та №16 (15)

•  У Міненерго сподіваються, що ситуація з відключеннями світла покращиться у найближчі тижні (12)

•  Чому зникає зв’язок під час відключень світла? У Дніпрі мобільні оператори дали пояснення (9)

•  Дніпрянин придумав, як зробити безкоштовні акумулятори холоду, які «врятують» холодильник (7)

•  На Дніпропетровщині до 15 років за ґратами засуджено правоохоронця, який «зливав» представнику фсб рф паролі для проходження блокпостів (6)

•  Інсульт «помолодшав» на 10-15 років: як мешканцям уникнути порушення мозкового кровообігу (6)

•  Історія Дніпра: Де було відкрито перший критий басейн нашого міста (6)

•  У Дніпрі виявили ще один старовинний паровоз! (5)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет просуществовала газета Днепр вечерний в бумажном формате

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте