Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
10:01

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

25,5 тисяч мешканців Дніпропетровщини вакцинували від грипу

25,5 тисяч мешканців Дніпропетровщини вакцинували від грипу
На Дніпропетровщині більш ніж 25,5 тисячам людей з високим ризиком захворіти зробили щеплення від грипу. Дітей, стареньких, вагітних, медиків вакцинували коштом місцевих бюджетів. Для них ця процедура – реальний шанс уникнути хвороби та важких ускладнень, повідомили в департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації.

За минулий тиждень до лікарів звернулося 14,7 тис. хворих на гострі респіраторні вірусні інфекції мешканців Дніпропетровщини. Це на 5% менше, ніж за попередній тиждень. Епідеміологічний поріг, зазначають в департаменті, не перевищено.

Найкращий захист від грипу – щеплення, нагадують лікарі. Воно знижує ризик захворіти, допомагає скоротити лікування недугу до 5-6 днів, позбутися ускладнень. Проте вакцинація необов’язкова, кожен сам вирішує, чи робити укол. Централізовано вакцина не закуповується, тож для найбільш уразливих категорій препарати купують місцевим коштом. Цього року прищепили понад 25,5 тис. людей. 4,8 тис. з них діти з малозабезпечених родин, решта - вчителі, медики, соцпрацівники.

Щеплення від грипу рекомендується робити дітям до 5 років, вагітним жінкам, літнім людям, а також тим, хто має надмірну вагу, діабет, проблеми з серцем, легенями. Краще вакцинуватися й тим, хто за родом діяльності контактує з великою кількістю людей. Оптимальний час для щеплення - передепідемічний період з жовтня по листопад. Але й зараз вакцинуватися ще не пізно. Для цього слід відвідати сімейного лікаря.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Здрава  (22.12.15 13:07): Цифра взята с потолка. Сейчас все больше и больше людей понимают что привки - это геноцид славянского народа! Мало кто соглашается вкалывать в себя эту заразу! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Морда  (22.12.15 12:57): Придите лохи, без вас дела плохи. (с) 11 серия

Щас, разбежались, 25кило лохов, говрите нашли, к-рые за бапки каку разрешили себе вколоть?
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті