Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
14:31

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровщина першою в Україні зареєструвала в ProZorro лот на розробку проекту будівництва, - Валентин Резніченко

Дніпропетровщина першою в Україні зареєструвала в ProZorro лот на розробку проекту будівництва, - Валентин Резніченко
В системі електронних закупівель ProZorro з’явився перший лот на розробку проектно-кошторисної документації. Дніпропетровська облдержадміністрація запропонувала підприємцям позмагатися за право спланувати ремонт Верхівцевського навчально-виховного комплексу.

Таку практику збираємося зробити традиційною, щоб підвищити якість проектів та побороти корупцію в цій сфері, зазначив очільник області Валентин Резніченко.

«Раніше проектно-кошторисну документацію виготовляли одні й ті самі підрядники. В результаті ми зіткнулися з тим, що на деяких об’єктах проекти були неналежної якості. В процесі будівництва їх доводилося переробляти», - пояснив Валентин Резніченко.

Тепер поборотися за право виготовити проектно-кошторисну документацію запрошуватимуть не лише державні, а й приватні підприємства. Обиратимуть фірму через систему електронних закупівель ProZorro. Спостерігати за процесом зможе кожен бажаючий.

«Наступного року ми збираємося багато будувати. Конкурс дозволить обрати кращих підрядників, відтак якість проектів зросте. А значить – не доведеться витрачати кошти на їх доопрацювання та виправлення недоліків», - зазначив голова ОДА.

ProZorro – це система електронних торгів. Через неї укладають угоди до 300 тис. грн. на товари й послуги і до 1,5 млн. грн. - на роботи. Торги відбуваються в режимі он-лайн. Кожен може зайти на сайт http://bi.prozorro.org/ і подивитися, яка установа та за якою ціною придбала товари чи послуги. ProZorro – чудовий спосіб боротися з корупцією у державних закупівлях. За розпорядженням очільника області Валентина Резніченка Дніпропетровська облдержадміністрація перейшла на цю систему у вересні.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Горожанин  (15.12.15 09:12): Кто изготовил проектно-сметную документацию, а также дал разрешение на киоск по разливу пива возле гимназии № 57 г. Днепропетровска район ж/м Солнечного? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті