Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
02:50

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровська ОДА утримує лідерство ProZorro серед областей України – експерт

Дніпропетровська ОДА утримує лідерство ProZorro серед областей України – експерт
Таку думку висловив директор Аналітичного центру «ПОЛІТИКА» Микола Давидюк, коментуючи «РБК Україна» результати участі державних установ у системі електронних торгів ProZorro.

Він додав, що національними лідерами, на жаль, залишаються держустанови, які знаходяться в столиці: Міністерство інфраструктури, КМДА та Міністерство оборони, що не є показником повноцінного старту реформи горизонтально по всій країні.

Тому за регіональним лідерством Валентина Резніченка мають підтягуватись й інші очільники ОДА, щоб інтегрувати систему мережево. А не тільки для центральних органів влади, які швидко перейшли на нові стандарти, та так само швидко можуть і повернутись.

«Мета реформи, це не примусово перевести закупівлі в е-формат на короткий період. А дати бізнесу та громадському сектору відчути, що державні закупівлі можуть бути прозорими і доступними. Щоб тендери були прерогативою малого та середнього бізнесу, а не сірих схем деяких чиновників. Команда Валентина Резніченка активно працює над залученням до електронних закупівель не лише держструктур, а й підприємців. Цього місяця в Дніпропетровській ОДА проведуть вже 3 семінар для підприємців, яких запрошують долучитися до величезного ринку електронних закупівель. Коли ProZorro повноцінно запрацює на рівні міст, сіл і містечок по всій країні, повернути старі схеми вже не вдасться. Адже бізнес не захоче віддавати казнокрадам мільярдний ринок державних закупівель» - вважає експерт.

«Ефективність реалізації реформи електронних закупівель – стане показником можливого спаду корупції та посилення іміджу країни. Тому Президент та його адміністрація стали двигунами цих змін, розуміючи всю важливість процесу. Через що реформа уже зробила перші кроки в реальному секторі та в законодавчому полі, а наразі вона набирає оберти та інтегрується по всій країні», -додав експерт.

Дніпропетровщина першою в Україні перейшла на систему електронних закупівель ProZorro. За розпорядженням очільника області Валентина Резніченка Дніпропетровська облдержадміністрація вже у вересні розпочала закупки онлайн. Це більше 250 держустанов, які щорічно витрачають кілька мільярдів гривень на закупівлі. За 3 місяці всі вони повністю вивчили та інтегрувались в цю систему. Переходити на онлайн закупівлі облдержадміністрації допомагали волонтери та громадські організації.

На сьогодні уже більше 3 тисяч тендерів на 132 млн. грн. зареєстровані в системі ProZorro на Дніпропетровщині. Планова економія – близько 7,5 млн. грн. Протягом місяця система має бути інтегрована у всіх 22-х РДА Дніпропетровської області, які наступного року запланували придбати товарів і послуг на 500 млн. грн. уже в новому форматі.

Через ProZorro укладають угоди до 200 тис. грн. на товари і послуги і до 1,5 млн. грн. - на роботи.


Gorod.dp.ua на Facebook.


прозоро  (18.11.15 16:50): «Цель реформы не принудительно перевести закупки в электронный формат на короткий период. А дать бизнесу и общественному сектору почувствовать, что государственные закупки могут быть прозрачными и доступными... Особенно не принудительно ))) А чего аФтор не пишет, что с 01.01.16 всех и принудительно (особенно бюджетников)? Відповісти | З цитатою
56  (18.11.15 12:11): показушники Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті