Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Ср, 18 вересня 2024
08:46

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

АНД РВ


23 серпня 2024, 08:04

Орган пробації налагоджує комунікацію з вищим навчальним закладом МАУП та сприяє засудженим особам здобути вищу освіту

22 серпня 2024 року психолог Амур-Нижньодніпровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області, член Міжнародної асоціації психологів та консультантів із сексуальної освіти, правознавець, педагогічний працівник Едуард Абашія провів ділову зустріч із директором Дніпровського інституту Приватного акціонерного товариства «Вищий навчальний заклад «Міжрегіональна Академія управління персоналом» (Дніпровський інститут ПрАТ «ВНЗ «МАУП»), кандидатом юридичних наук, доцентом Олександром Хорошуном, заступницею директора з навчальної роботи Дніпровського інституту ПрАТ «ВНЗ «МАУП», професоркою Міжнародної кадрової академії Єлизаветою Кравцовою, головою Студентської ради Дніпровського інституту ПрАТ «ВНЗ «МАУП» Олександром Дюдею.

Під час зустрічі говорили про можливості та перспективи залучення суб’єктів пробації (засуджених) до навчання та здобуття ними вищої освіти в МАУП. Відкритий формат даної зустрічі також передбачав аналіз і обговорення шляхів подальшої співпраці та партнерства між ВНЗ «МАУП» та органом пробації. Додатково були розглянуті питання щодо покращення можливостей працевлаштування та стажування для нинішніх студентів та нещодавніх випускників закладу.

Міжрегіональна Академія управління персоналом (МАУП) була заснована у 1989 році як приватний вищий навчальний та науковий заклад. МАУП є найбільшим економіко-гуманітарним вищим навчальним закладом України. Тут навчаються студенти з 39 країн світу за 27 спеціальностями. МАУП посів перше місце у найвпливовішому академічному рейтингу закладів вищої освіти України «Топ-200 Україна 2023» серед приватних вищих навчальних закладів України та входить до Всесвітньої бази даних з вищої освіти, яка контролюється Міжнародною асоціацією університетів за підтримки ЮНЕСКО.

МАУП увійшов у трійку кращих університетів України згідно оприлюднених результатів світового рейтингу університетів Times Higher Education Impact Rankings (THE) 2024! Impact Rankings – це щорічний глобальний рейтинг ефективності вищих навчальних закладів від британського наукового видання Times Higher Education, у якому університети з усього світу оцінюються за їхніми результатами досягнення Цілей сталого розвитку Організації Об’єднаних Націй. МАУП продовжує розвиватися та покращувати рівень освітніх послуг для українських та іноземних студентів, - зауважив Олександр Хорошун.

МАУП допомагає студентам і випускникам використовувати свою освіту не тільки для себе, а й для суспільства у цілому. Академія дає змогу студентам, випускникам і викладачам замислитися над тим, як їхні дослідження, знання та життя підуть на користь cуспільству та людству, і надає їм підтримку та ресурси для цього. МАУП прагне не тільки надати своїм студентам освіту найвищого рівня, а й надихнути їх на пошук істини в усіх її проявах.

Освіта у МАУП передбачає не лише засвоєння знань, а й розвиток навичок аналізу, критичного мислення та вміння висловлювати свої ідеї, вона прищеплює нашим студентам упевненість у собі та здатність відстоювати свою точку зору, що ґрунтується на фактах та аргументах, а також вказує на невід’ємну важливість відкритого діалогу та прагнення до істини в процесі пізнання світу та саморозвитку.

У Дніпровському інституті ПрАТ «ВНЗ «МАУП» періодично проводять Дні відкритих дверей та діє зручна очно-дистанційна форма навчання. Академія гостинно приймає у своїх стінах всіх бажаючих познайомитися ближче з навчальним закладом та наявною матеріально-технічною і науково-методичною базою. У цей день абітурієнти та їхні батьки можуть особисто поспілкуватися з викладачами, методистами та керівництвом Академії, розпитати їх про вступні умови та вимоги до навчання. Двері МАУП завжди відкриті для тих, хто бажає пізнати себе, змінити своє життя на краще, шукає себе і свій загублений шлях, прагне виразити себе по-справжньому та здобути освіту майбутнього, - зазначила Єлизавета Кравцова.

Основний Закон України закріплює: кожен має право на освіту (ч. 1 ст. 53 Конституції України).

Освіта є основою інтелектуального, духовного, фізичного і культурного розвитку особистості, її успішної соціалізації, економічного добробуту, запорукою розвитку суспільства, об’єднаного спільними цінностями і культурою, та держави.

Метою освіти є всебічний розвиток людини як особистості та найвищої цінності суспільства, її талантів, інтелектуальних, творчих і фізичних здібностей, формування цінностей і необхідних для успішної самореалізації компетентностей, виховання відповідальних громадян, які здатні до свідомого суспільного вибору та спрямування своєї діяльності на користь іншим людям і суспільству, збагачення на цій основі інтелектуального, економічного, творчого, культурного потенціалу Українського народу, підвищення освітнього рівня громадян задля забезпечення сталого розвитку України та її європейського вибору.

Відповідно до положень Закону України «Про освіту» кожен має право на якісну та доступну освіту. Право на освіту включає право здобувати освіту впродовж усього життя, право на доступність освіти, право на безоплатну освіту у випадках і порядку, визначених Конституцією та законами України.

В Україні створюються рівні умови доступу до освіти. Ніхто не може бути обмежений у праві на здобуття освіти. Право на освіту гарантується незалежно від віку, статі, раси, стану здоров’я, інвалідності, громадянства, національності, політичних, релігійних чи інших переконань, кольору шкіри, місця проживання, мови спілкування, походження, соціального і майнового стану, наявності судимості, а також інших обставин та ознак.

Освітні послуги в Україні надаються закладами освіти, а саме, юридичними особами публічного чи приватного права, основним видом діяльності яких є освітня діяльність.

Особа має право здобувати освіту в різних формах або поєднуючи їх. Основними формами здобуття освіти є:
• інституційна (очна (денна, вечірня), заочна, дистанційна, мережева);
• індивідуальна (екстернатна, сімейна (домашня), педагогічний патронаж, на робочому місці (на виробництві);
• дуальна.

Реалізація прав засуджених на освіту відіграє важливу роль у процесі їхнього виправлення. Здобуття засудженими вищої освіти є одним із найефективніших способів їхньої ресоціалізації та зниження рецидивної злочинності і сприяє підвищенню конкурентоспроможності на ринку праці. Освітній процес дає можливість засудженим здобувати позитивний досвід, моральні якості, знання, уміння та навички, що сприяють їхньому розвитку, виправленню та нормальній життєдіяльності в умовах конкретного суспільства, а також працювати над нейтралізацією своїх негативних рис характеру, викоріненням криміногенних потреб, - підкреслив психолог відділу Едуард Абашія.









Останній раз редагувалося: 23.08.2024 08:20
Переглядів: 84
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті