Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Вт, 25 червня 2024
09:20

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

[email protected]


12 жовтня 2023, 14:34

КОЗАЦТВУ БУТИ

З метою підвищення ступеню патріотичного виховання у суб’єктів пробації, з нагоди свята «Козацтву бути» в Центральному районному секторі філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області «12» жовтня 2023 року проведено інформаційно – просвітницький захід на тему: «Що я знаю про українське козацтво?».
Коротко з історії. Дані та згадки про українське козацтво з минулих літописів говорять про те, що це не просто якесь войовниче об’єднання, офіційно зареєстроване на землях українських з незапам’ятних часів, це і військове мистецтво і суспільний устрій. Його роль в історії України одна з ключових, з цим явищем зв’язується в історії України і культурна традиція, і господарська діяльність, звичаї та побут, судочинство і духовні цінності.
Одним з численних моментів, підтверджуючих все це згадане, є і "Указ про відродження козацтва", який був виданий 16-го жовтня 1918 року. Його автором виступив український гетьман Павло Скоропадський, професійний військовий і колишній російський генерал, а після революції 1917-го року і один з яскравих політичних діячів землі української, праправнук брата гетьмана Івана Скоропадського.
Козацтво - це символ героїчного минулого України. А козак - це Герой, метою життя якого є встановлення справедливості на рідній землі.
Суб’єкти пробації з цікавістю слухали тематичну інформацію й долучалися своїми розповідями про українське козацтво.

Центральний районний сектор
філії Державної установи «Центр пробації»
у Дніпропетровській області





Переглядів: 200
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті