Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пт, 28 червня 2024
18:35

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

[email protected]


7 вересня 2023, 14:25

10 вересня щорічно відзначається Всесвітній день запобігання самогубствам

Тему суїцидів не можна ігнорувати, адже кожен такий випадок — трагедія.
Всесвітній день запобігання самогубствам був заснований Всесвітньою організацією охорони здоров'я спільно з Міжнародною асоціацією по запобіганню самогубствам.
Цей день — один зі способів звернути увагу людей на цю сумну статистику. Адже тенденції ведуть до того, що з кожним роком суїцидів у розвинених країнах стає все більше. Найбільша частка суїцидів фіксується в країнах Східної Європи. Найменше самогубств здійснюють у Латинській Америці і державах, в яких офіційною релігією є іслам. Міжнародні організації практично не володіють статистикою щодо випадків суїциду в країнах африканського континенту.
Самогубство в сучасному світі є однією з найбільш актуальних психологічних і соціальних проблем. Безліч чинників, з якими стикається людина у повсякденному житті, в певний момент можуть штовхнути її на злочин проти самої себе.
За даними міжнародних організацій, половина всіх насильницьких смертей припадає на випадки суїциду.
Щорічно на такий фатальний крок зважується близько мільйона людей в усьому світі
Суїцидальні думки можуть з’являтися на тлі психічних розладів, зокрема депресії, але також можуть виникати й у людини, яка досі не стикалася з ментальними проблемами. Наприклад, якщо вона зазнала сильного стресу чи перебуває в стані психічного та фізичного виснаження.
Причинами самогубства можуть стати також залежності від алкоголю та наркотичних речовин, фізичні вади — неврологічні, онкологічні захворювання, ВІЛ інфекція тощо.
З метою профілактики суїцидальної поведінки серед суб’єктів пробації молодіжного віку, працівниками Центрального районного сектора філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області 07.09.2023 проведено профілактичний інформаційно-просвітницький захід ціль якого- адаптація молоді в соціумі, піднесення цінності особистості людини, її життя, а також було розглянуто цілий ряд випадків самогубств.
По закінченню заходу всі присутні дійшли єдиного висновку, що життя людини – то є найвища цінність і просто не може бути виправдання й достатньо вагомих причин для скоєння самогубства.



Центральний районний сектор
філії Державної установи «Центр пробації»
у Дніпропетровській області







Переглядів: 144
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті