Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Нд, 7 липня 2024
17:47

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

[email protected]


4 травня 2023, 13:00

ВОЛОНТЕРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ В ПРОБАЦІЇ

Пробація є прогресивним підходом до реалізації покарань, що забезпечує не тільки виправлення осіб, що вчинили злочин, але і сприяє їх поверненню до суспільства і створенню відповідного середовища, щоб людина була готова вести правослухняний спосіб життя. Важливу роль в успішній реалізації зазначених цілей відіграє залучення волонтерів, адже лише спільними зусиллями із соціально активними і свідомими громадянами можливо побудувати безпечну та розвинену громаду.
Сьогодні волонтерство – не просто новомодний рух, що об’єднує громадян. Це діяльність за покликом серця, яка полягає у добровільній безоплатній участі небайдужих людей, які відчувають потребу робити свій внесок у розвиток соціально значущих проєктів. Волонтери не отримують матеріальної допомоги у вигляді заробітної плати, проте вони мають дещо інше – розвиток власних здібностей, моральне задоволення, відчуття власної необхідності тим, хто потребує допомоги і відчуття, що вони приносять користь, отримують нові знання.
Понад двох років Центральний районний сектор філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області взаємодіє з волонтером пробації Сергієм Тітарсом, який допомогає суб’єктам пробації, які в силу обставин та складних умов життя, умисно чи з необережності вчинили кримінальні правопорушення й засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі. Допомага полягає у здійсненні наглядових заходів, наданні консультативної допомоги, проведенні виховних бесід, підвищенні освітнього рівня, у працевлаштуванні, облаштуванні побуту, знаходженні сил «стати на ноги», щоб потім своїми діями та прикладом допомогти іншим.
«Правопорушниками не народжуються, а стають під впливом життєвих обставин.», – переконаний Сергій Тітарс, який є волонтером пробації. Крім того, Сергій Тітарс по сумісництву є старшим капеланом Громадської організації "Капеланський патруль" в Дніпропетровській області (https//www.facebook.com/patrolchaplain).
В ході волонтерської діяльності Сергій проводить соціально-виховну роботу з засудженими до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, намагається достукатись до якомога більшої кількості людей, відкриваючи в їхніх серцях віру в можливість кардинально змінити власне життя.
Так, на базі сектору 04.05.2023 з підобліковими особами, які перебувають на обліку у секторі волонтером пробації проведено профілактичні бесіди щодо шкідливого вживання алкогольних напоїв та наркотичних засобі, про необхідність дотримуватися законослухняної та загальноприйнятої у суспільстві поведінки, попередження насильства в сім’ї, а також національно-патріотичного виховання.
З урахуванням викладеного, запрошуємо всіх бажаючих для співпраці з уповноваженим органом з питань пробації в якості волонтерів. Для отримання більш детальної інформації пропонуємо звертатися за такими контактами:
м. Дніпро, вул. Троїцька, 14, телефон: 067-869-84-34
Центральний районний сектор філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області.
Разом ми зможемо побудувати ефективну волонтерську мережу, що сприятиме забезпеченню безпеки у суспільстві.

Центральний районний сектор
філії Державної установи «Центр пробації»
у Дніпропетровській області








Останній раз редагувалося: 04.05.2023 14:03
Переглядів: 264
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті