Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Нд, 28 квітня 2024
13:10

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Влад Фрейзер


28 березня 2019, 17:36

У Дніпрі відновлюють басейн у санаторній школі для дітей з проблемами хребта

У Дніпрі реконструюють басейн для більш як 400 вихованців школи-інтернату. Дніпровська школа-інтернат №3 – санаторна. Вона для дітей, які мають проблеми зі спиною. Для їх розвитку та оздоровлення потрібні масажі, фізіотерапія та лікувальна фізкультура. Невід’ємна складова лікування патологій хребта - плавання. Проте шкільний басейн не працював з 1990-х, а стара будівля десятки років була в аварійному стані. Учнів возили на заняття до басейнів по всьому місту.
«У школі дуже чекають на відкриття басейну, адже заклад не тільки навчальний, а й лікувальний. У дітей – різні ступені сколіозу, тому уроки плавання їм просто необхідні», - говорять в адміністрації школи-інтернату.
Наразі реконструкція старого приміщення у розпалі. Роботи проводяться за обласний кошт. Там вже встановили чашу басейну шириною 14 м та довжиною 25 м. Її глибина – від 1 до 4,8 м. Він вміщатиме 45 дітей. Будуть вишка для стрибків у воду та глядацькі трибуни. Для дітей із інвалідністю підрядники збудували окремий вхід із підйомником, який доставлятиме школярів на другий поверх. Крім того, в басейні вже змонтували підвісну стелю, облицювали кахлями стіни, облаштували систему вентиляції та очистки. Тут навіть буде своя лабораторія, де слідкуватимуть за станом води. Осучаснили і велику спортивну залу. Наразі тривають оздоблювальні роботи на першому та другому поверхах. Там облаштовують роздягальні, тренерські, кімнати для занять лікувальною фізкультурою та кабінети лікарів.




Переглядів: 395
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті