Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пн, 13 травня 2024
03:34

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Влад Фрейзер


26 березня 2019, 21:08

Децентралізація в дії. За 4 роки в розбудову Дніпропетровщини вклали понад 30 млрд грн

Відремонтовані дороги, сучасні лікарні, школи і дитсадки. А ще – нові сонячні електростанції, лікарні й амбулаторії, спортмайданчики та футбольні поля. За 4 роки децентралізації відбулося справжнє перезавантаження Дніпропетровщини. За цей час в громадах області реалізували майже 2 тисячі проектів розвитку. Видатки на оновлення інфраструктури регіону зросли майже у 14 разів. Загалом у розбудову території вклали понад 30 млрд грн.
Найяскравіші приклади «перевтілення» регіону – модернізовані школи у Солоному, Петриківці, Юр’ївці, Жовтих Водах, Покрові. Зараз триває реконструкція ще понад 30 основних і опорних шкіл, – говорять в ОДА. Невід’ємна частина новітнього освітнього простору – інклюзія. Реконструйовані школи доступні для всіх дітей. Будівлі облаштовані пандусами та підйомниками. В області відкрили понад 120 медіатек та ресурсних кімнат, 30 інклюзивно-ресурсних центрів. Нині у звичайних школах разом із однолітками здобувають освіту більше 800 дітей з особливими освітніми потребами.
Поряд з оновленими закладами зводять стадіони з футбольними полями, ігровими майданчиками та біговими доріжками. Все – зі штучним професійним покриттям. Такі стадіони вже має малеча Юр’ївки, Солоного та Кам’янського. А незабаром будуть нові спортоб’єкти з’являться й в Петриківці. В обласному центрі реконструювали стадіон «Олімпійські резерви». У Слобожанському звели «з нуля» сучасний спорткомплекс. Наразі триває будівництво ще двох десятків спортивних об’єктів. Крім того, за останні 4 роки в області відкрили понад 60 дитсадків.
Крім того, в регіоні активно розвивається альтернативна енергетика. Три міста – Марганець, Покров і Нікополь – повністю відмовилися від централізованого газового опалення. А за 4 роки в регіоні запрацювали ввели понад сто альтернативних котелень, які на 23% знизили споживання газу. На території нашої області, в Нікопольському районі, працює і третя за потужністю сонячна електростанція в Європі. Загалом, на Дніпропетровщині ввели в експлуатацію 35 сонячних електростанцій.
Дбають і про розвиток медицини. Протягом 2015-2018 р. р. на Дніпропетровщині збудували і реконструювали 36 медзакладів. Обласним коштом оновили педіатрію та звели «з нуля» надсучасну хірургію в Центрі матері та дитини ім. проф. Руднєва у Дніпрі. Там – сучасний реабілітаційний центр з басейном, яскравий інтер’єр та нове обладнання. Загалом для лікарень регіону придбали майже 400 одиниць сучасного устаткування - ангіографів, томографів, апаратів штучної вентиляції легенів.




Переглядів: 398
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті