Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Сб, 27 квітня 2024
03:39

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

RPL-Dnepr


4 жовтня 2018, 00:20

Ляшко-селянам: Я – ваша совість у парламенті!

Селяни смт Покровське на Дніпропетровщині розповіли Олегу Ляшку, на які кроки їх штовхає бідність. Через мізерні пенсії якісні продукти дозволити собі не можуть – тому харчуються м'ясом для тварин. Таку жахливу історію політик почув від Зінаїди Іванівни.
«Ви навіть не уявляєте, за якою межею бідності живуть! Вчора зайшла до знайомої – стара бабуся, грошей немає, злидні. Але запрошує на холодець з котлетами. Я аж здивувалася. А вона мені розповідає, що на котлети купила фарш по 7 гривень, який люди собакам беруть, а холодець зварила із курячих лапок, якими тварин годують. Старенькі пенсію отримують – біжать бігом за комуналку платити, а на життя залишається 100 гривень на місяць. Вони не в змозі купити собі ні хліба насущного, ні цукру, ні ковбаски, ні цукерки. Хіба можна так жити?», - пожалілася Зінаїда Іванівна.
Олег Ляшко запевнив: зробить все, щоб влада припинила знущатися над українцями.
«Я все це добре знаю, бо щодня зустрічаюся з людьми. Я намагаюся доїхати до кожного села, міста, райцентру, щоб почути проблеми українців і донести їх до влади. Я – ваша совість у парламенті. І я не дам забути владі про ваші мізерні пенсії і копійчані зарплати, про цю жіночку, яка за 7 гривень купує фарш для собак і робить з нього котлети, про ваших селян, які економлять кожну копійку, щоб заплатити за газ. Я змушу владу змінити цю політику, щоб перерахувати пенсії, підняти людям зарплати, знизити ціни на газ, щоб люди не голодували, а достойно жили!», - пообіцяв Ляшко селянам.
Інша мешканка селища Тетяна розповіла народному депутату, що вже кілька років не може отримати земельний пай. Справа дійшла навіть до суду.
«У мене рік тому помер чоловік. Я почала переоформлювати землю на себе. Прийшла до начальника підприємства, а він мені каже: «Тільки через суд!». Він нам за 5 років ні жмені зерна не дав за наші паї. Мовляв, не передбачено. Я б цю копієчку за землю дітям віддала. У мене їх троє, ще й онуки. Але зараз по судах бігаю – грошей не наберешся, а вони нажились на наших землях і тепер на Канари їздять», - бідкалася жінка.
Політик переконаний, земля повинна належати тим, хто її обробляє. Тому ініціював у парламенті ухвалення змін до Конституції, щоб навічно закріпити землю за селянами. А тих, хто незаконно забирає майно у людей – хоче саджати у тюрму на 15 років.
«Сьогодні «чорні» нотаріуси підробляють договори, відбирають землю у людей, а потім кажуть їм, щоб йшли до суду. Де селянину взяти гроші на адвокатів та суди? Тому, щоб людей не обкрадали, я добиваюся ухвалення у парламенті закону «Рейдерству – стоп!». Щоб договори оренди землі і майна нотаріуси посвідчували під відео- та аудіофіксацію. Але головне – щоб земля належала українцям, бо продаж землі – це продаж майбутнього країни. Український фермер ту землю не купить, бо грошей немає. А придбають її міжнародні корпорації та латифундисти і будуть тут не українські ферми, а китайські чи арабські», - підкреслив Ляшко.
Поскаржилися селяни політику й на те, що не можуть отримати дотації від держави на техніку.
«Навесні купив трактор. Кілька місяців тому документи оформив, а компенсації і досі немає. Звертався, звертався, та й плюнув на цю справу», - каже фермер Володимир.
Олег Ляшко переконаний, реальний механізм повернення коштів фермеру – це відновлення спецрежиму оподаткування.
«Зараз, щоб отримати ту компенсацію, треба хабарі носити, документи пачками оформляти, місяцями чекати. У цьому році 6 мільярдів гривень передбачено на підтримку фермерів. Я не бачив ні одного селянина, який би отримав дотацію. Олігархи набивають народними грошима собі кишені, а люди свої господарства продають, бо не мають коштів на їх утримання. Саме тому ми вимагаємо від влади відновлення спецрежиму ПДВ для сільгоспвиробників. Щоб кожному фермеру кошти автоматом зараховувалися на спецрахунок і вони використовували їх на розвиток господарства», - зазначив Ляшко.





Переглядів: 469
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті