Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
10:06

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Реалізація державно-приватного партнерства стимулюватиме економічний і регіональний розвиток

Реалізація державно-приватного партнерства стимулюватиме економічний і регіональний розвиток
Прийняття Верховною Радою України закону про державно-приватне партнерство (ДПП) дозволить державі реалізувати масштабні інфраструктурні проекти, залучити значні інвестиції в економіку та створити тисячі додаткових робочих місць. Про це сьогодні на прес-конференції за результатами тижневої навчальної програми для української делегації з ДПП у Туреччині в ІА «Інтерфакс-Україна» розповів голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод.

У прес-конференції також взяли участь заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Роман Качур, директор Програми з розвитку державно-приватного партнерства в Україні, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (P3DP USAID) Мік Мюллей та директор з підготовки пілотних проектів ДПП Програми з розвитку державно-приватного партнерства в Україні, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку(P3DP USAID) Тетяна Коротка .

На думку Євгена Удода, Україна – вдале підґрунтя для розвитку державно-приватного партнерства. Враховуючи хронічну постійну нестачу коштів у держбюджеті на реалізацію різноманітних інфраструктурних об'єктів, держава могла б і має співпрацювати з бізнесом на взаємовигідних умовах.

«З араз Україна опинилась перед вибором: продовжувати брати кредити, або налагодити державно-приватне партнерство. Нам треба створити такі умови, за яких інвестор не на словах, а на справі був партнером держави, як це, наприклад, зробила Туреччина. Тут працюють за досить простою, але дієвою схемою: за тендером визначають інвестора, який за власні або кредитні кошти будує об'єкт, експлуатує його 20-30 років, за які об'єкт повністю окуповує себе та передає державі. Таким чином, держава, витрачаючи нуль бюджетних коштів, отримує від інвестора щомісячний платіж, і, в результаті, готовий інфраструктурний об'єкт. Яскравими прикладами ДПП у Туреччині є тунель під затокою Босфор з бюдже том 2,7 млрд. дол., третій міст через Босфор (2 млрд. дол), третій аеропорт у Стамбулі (10 млрд. дол). При цьому держава гарантує мінімальний трафік авто на мосту або тонелі і мінімальний трафік пасажирів в аеропорту. У випадку, коли трафік менше обговореного, компенсує інвестору різницю. Тарифи на проїзд мостом і послуги аеропорту установлює держава. У результаті реалізації таких об'єктів, а на справді їх там сотні, Туреччина отримала сотні мільярдів доларів інвестицій. А ВВП за останні 3 роки зросло в тричі», - розповів голова облради.

Він також висловив сподівання, що позитивне вирішення питання: бути чи не бути державно-приватному партнерству в Україні не примусить себе чекати.

«Зі свого боку Дніпропетровщина має гарні та якісні напрацювання і пропозиції для розвитку державно-приватного партнерства, які дозволять значно підвищити економічний потенціал держави та нашого регіону, залучити більше інвестицій, підняти рівень ВВП та рівень життя громадян», - зазначив Є. Удод.

Нагадаємо, що у ході тижневої навчальної програми з ДПП у Туреччині делегація від України у складі представників Міністерств економічного розвитку і торгівлі України, охорони здоров'я, іноземних справ, керівництва державного Агентства з інвестицій та управління національними проектами, представників місцевого самоврядування Донецької, Луганської,Івано-Франківської, Харківської, Одеської та Дніпропетровської областей, народних депутатів мали змогу ознайомитись з організацією державно-приватного партнерства у Туреччині. Делегати відвідали державні установи та відомства, відповідальні за ДПП, обговорили юридичні механізми та політику ДПП на національному, регіо нальному та місцевому рівнях. Корисними були й зустрічі з державними та приватними організаціями, що є учасниками проектів ДПП у Туреччині. Зустрічі з приватними компаніями, міжнародними фінансовими інституціями дали можливість учасникам навчальної програми краще зрозуміти, за яких умов потреби бізнесу та державний сектор можуть створити успішний бізнес, що задовольняє інтереси та потреби обох сторін. Учасники також відвідали об`єкти ДПП, зокрема, історичне відновлення старого міста Анкари та об'єкт з поводження з твердими побутовими відходами, а також індустріальну зону OSTIM (розвиток малого та середнього бізнесу), агентство з міжнародного розвитку Стамбула (ISTKA), обговорили перспективи розвитку проектів ДПП у секторі транспортування, охорони здоров`я тощо.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:


  


Ёж  (08.10.14 14:43): Удод уже застимулировал всех! увезите его в Японию! Відповісти | З цитатою
Дима слесарь  (08.10.14 08:32): Турция получила сотни миллиардов долларов инвестиций. А ВВП за последние 3 года выросло втрое», - рассказал председатель облсовета.Странно , что об этом рассказывае господин Удод, а не Турки!!! Удоду нужно отвечать за свои дела- избиение детей под администрацией, за воровство бюджетных денег при строительстве парка ракет, за откаты фирмам Вилкула и т.д.!!! Пусть для начала отчитается о доходах и расходах!!! Відповісти | З цитатою
й  (07.10.14 22:28): Тут удод,там-вилкунд,был и недавно парень в меховой кепке...Шизофрения...Те,которые на народ натравливали гопников-сейчас в первых рядах опять!Жаль,что не на передовой...Возраст у них как раз самый призывной для АТО! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті