Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
07:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В Дніпропетровську показали «Майдан»

В Дніпропетровську показали «Майдан»
З 24 липня в національний прокат виходить документальна стрічка про громадянську революцію в Україні — «Майдан» Сергія Лозниці.

У рамках проекту “Другое кино” фільм вже був представлений дніпропетровцям на спеціальному допрем’єрному показі. Формат заходу організатори зробили відкритим. Серед запрошених — учасники київського та дніпропетровського Майданів. До них змогли приєднатися і всі охочі, яким вкрай тяжко було чекати офіційної прем’єри.

Допрем’єрний показ “Майдана” в Києві викликав ажіотаж. У Дніпропетровську бажаючих подивитись стрічку виявилось не менше — в холі кінотеатру ледве можна проштовхнутися. Серед гостей багато знайомих облич — усі вони переважно учасники київського і дніпропетровського Майданів.

Очікування у всіх однакові — бажання побачити справжній Майдан, картину, що передасть емоції тієї “зими, що нас змінила”, вселила віру і надію. Стрічку автор розпочав українським гімном, який підхопили і глядачі.

Стрічка охоплює хроніку 90 днів протистояння, від 15 грудня 2013 року. “Майдан” знятий лише однією камерою. Додатково до проекту режисер залучив лише звукорежисера. У фільмі немає ані озвучення, ані сюжету, тільки півхвилинні відео плани, що змінюють один одний.

Реакція була неоднозначною. Дехто залишив перегляд посеред сеансу. Втім, більшість додивилась до кінця. Показтривав дві з половиною години. По його закінченню у людей розділились думки й емоції.

Для інших учасників київського Майдану стрічка залишила негативний відбиток. Весь фільм ті сприйняли як набір сухого відеоряду та зневаження учасниками Майдану.

Власні висновки щодо стрічки маєте нагоду зробити вже зараз. У національному прокаті вона стартувала з 24 липня і йтиме на великих екранах декілька тижнів.

Gorod.dp.ua на Facebook.

21  

Очевидность  (25.07.14 10:14): Какие боты занимательные. Пол года назад нас пугали дефолтом, три месяца пугают, что пукин введет войска. Теперь рассказывают о зиме без газа. Зимой когда будет все нормально, придумают новую тему. Обговорення: 1
?  (25.07.14 10:06): Хероям зимой по скакалке чтобы не замерзли.
Днепровец  (25.07.14 08:25): Олигархический кровавый переворот, сделанный руками обнаркошинных маргеналов назвать гражданской революцией!)))
Ghetto  (25.07.14 00:51): Кто-то осмелился подсчитать, сколько комментариев на огороде ПРОТИВ действующей власти и происходящего в стране, а сколько ЗА?! И невооруженным глазом видно, что нас - тех, кто считает, что с нынешним "свидомым" руководством страна катится в пропасть, а на Донбассе под эгидой АТО фактически происходит геноцид местного населения - абсолютное большинство! Обговорення: 3
Peppy  (25.07.14 00:30): Чи ни кино.Одной камерой снято.Просто нудный видеоряд от никому неизвестного дяди. Тут прочитал что он его ещё и на каннский фестиваль припхал. Только там он никому нафиг не нужен был и ни на кого не произвёл впечатление. Им что майдан что революция всё фиолетово. Они живут там своей жизнью. А этот майдан что принёс простым людям? Повышение цен на всё - продукты, бензин, услуги, коммуналку. А малый бизнес почти загнулся в стране. Средний ели-ели пытается существовать. Яценюк орал пуля в лоб. Сам лоснится, а наши ребята погибают. Скоро в стране и мужиков не останется.
Ghetto  (25.07.14 00:20): Горите синим пламенем!
mig13  (24.07.14 23:04): Придёт осень...Потом зима...А кто доживёт до Весны - Те по настоящему оценят майдан.Языком Страну из пропасти не поднять...
орех  (24.07.14 22:14): В результате Янукович ушел всего на два месяца раньше. Сожгли Киев, погибли люди, наступила хреновая жизнь и война. И об этом кино снимать? Янукович и сам бы ушел. Без Майдана Обговорення: 1
filosof  (24.07.14 20:46): В этом году получить вид на жительство в Польше хотели 908 человек . Большинство - майдановцы )
1

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті