Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 12 мая 2024
10:19

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Календар найвизначніших подій Дніпропетровщини 2013 року

Календар найвизначніших подій Дніпропетровщини 2013 року
2013 рік став для Дніпропетровщини роком нових перемог та звершень. Під керівництвом Дмитра Колєснікова Дніпропетровська область щомісяця крокувала вперед до нових вершин. Пропонуємо вашій увазі календар найвизначніших подій 2013 року.

У 2013 році з приходом на посаду голови Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитра Колєснікова регіон отримав новий виток у розвитку. Вже у січні було зроблено вдалий старт.

Дніпропетровщині першій серед регіонів України присвятили слухання Європарламенту в Брюсселі. На запрошення членів депутатської групи GUE/NGL губернатор Дніпропетровщини Дмитро Колєсніков разом із делегацією Дніпропетровської області провів презентацію економічних та інвестиційних перспектив розвитку Дніпропетровської області на слуханнях в Європарламенті.

У березні 2013 року дозвільні процедури переведено у режим он-лайн, відкрито віртуальний офіс. Це дозволило отримувати інформацію про всі дозвільні послуги в режимі он-лайн, а також через «особистий електронний кабінет» слідкувати за розглядом та оформленням дозвільних документів.

У квітні Дніпропетровщина приймала конференцію Асоціації Європейських регіонів. Вперше в Україні, на Дніпропетровщині, пройшла Конференція Асамблеї європейських регіонів (АЄР). Участь у роботі конференції взяли близько 200 делегатів з більш ніж 25 країн світу. Це депутати Європарламенту, керівники дипломатичних установ, губернатори регіонів країн ЄС, керівники регіонів України та представники інших країн-учасників Східного партнерства ЄС.

9 травня 55 тисяч жителів Дніпропетровщини долучилися акції «Безсмертний полк». Діти, онуки і правнуки солдатів Великої Вітчизняної прийшли на Набережну Дніпропетровська, щоб пронести парадом фотографії своїх рідних і близьких, які воювали, працювали в тилу і наближали Велику Перемогу. В акції взяли участь жителі різних міст і районів Дніпропетровської області. Разом з ними в колоні з фотографіями своїх дідів, які воювали, пройшли Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул і голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колесников.

У травні Президент України Віктор Янукович, Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул та керівник регіону Дмитро Колєсніков заклали фундамент багатофункціональної спортивної арени. Це один із перших об’єктів в Україні, будівництво якого розпочато у рамках підготовки до Євробаскету-2015. Нова сучасна багатофункціональна арена буде вміщувати до 10 тисяч глядачів. Зал арени можна буде трансформувати в залежності від потреби під змагання більш ніж зі 100 видів спорту. Вартість проекту орієнтовно складає близько 500 млн грн. Після завершення чемпіонату арена стане тренувальним майданчиком для дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

Президент України Віктор Янукович та губернатор Дмитро Колєсніков відкрили на Дніпропетровщині завод преміксів та комбікормів. Це перший в Україні подібний завод, його потужність складає 36 тис тонн на рік. Це дозволить Дніпропетровщині не тільки повністю забезпечувати потребу України у якісних кормових добавках для сільськогосподарських тварин, а й поставляти продукцію закордон.

Запущено об’єкт утилізації порожніх корпусів та ракет та корпусів на Павлоградському хімічному заводі. Ці об’єкти збудовані у рамках міждержавних домовленостей між Україною і США, зокрема під час зустрічі Віктора Януковича та Барака Обами, та Державної програми з утилізації твердого ракетного палива міжконтинентальних балістичних ракет РС-22. В урочистостях взяв участь Надзвичайний та Повноважний Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джон Теффт та голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков.

У червні стартувала програма губернатора Дмитра Колєснікова «Міцне здоров’я – успішне життя». Початок програми покладено під час Міжнародного Фестивалю здорового способу життя «WorkOut Fest 2013», який об’єднав учасників з 12 країн світу, серед яких Великобританія, США, Казахстан, Ізраїль та інші. Програма «Міцне здоров’я – успішне життя» направлена на створення додаткових можливостей для занять фізичною культурою і спортом, популяризації здорового способу життя як соціальної цінності серед всіх жителів області - в першу чергу, серед молодого покоління. В рамках цієї програми в усіх школах започатковано ранкову зарядку, розроблений комплекс вправ для офісних працівників, проведено Кубок губернатора з футболу, Всеукраїнський кубок з самбо, цикл інтерактивних лекцій «Формула успіху» та ін.

У серпні Дніпропетровщина посіла перше місце за обсягом реалізації промислової продукції. Модернізація підприємств, підвищення якості промислової продукції та впровадження інноваційних технологій - це основні завдання політики імпортозаміщення та стимулювання розвитку вітчизняного виробництва Президента України Віктора Януковича. На Дніпропетровщині під керівництвом губернатора Дмитра Колєснікова системно реалізуються ці завдання, і така робота вже дає свої результати. Протягом чотирьох місяців Дніпропетровський регіон утримує стабільне лідерство в Україні за обсягами реалізації промислової продукції. І не зважаючи на складну ситуацію на зовнішніх ринках збільшує обсяги виробництва та реалізації промислової продукції. При чому провідною галуззю залишається металургія, на яку припадає 35%. Також провідні позиції з обсягів реалізації промислового виробництва займають міста Кривий Ріг, Дніпропетровськ та Дніпродзержинськ. Це потужні центри промислового виробництва регіону та України.

У вересні відкрито скульптурну композицію «Голгофа». Композиція «Голгофа» з 9-метровою статуєю Христа Спасителя складається з пагорба, який символізує Голгофу (діаметром 20 м в основі і висотою 3,3 м), і хреста з розп'ятим Христом Спасителем (висотою 9 м). Ця скульптура стала символом відродження духовності Дніпродзержинська та всієї Дніпропетровщини.

У жовтні на Дніпропетровщині губернатор Дмитро Колєсніков відкрив сонячну електростанцію в селищі Підгороднє Дніпропетровського району. Це вже друга сонячна електростанція в області. За попередніми даними, вона вироблятиме понад 6,62 мВт електроенергії на рік. Для прикладу, це дозволяє забезпечити електрикою близько 1000 домогосподарств.

У жовтні пройшла наймасштабніша реконструкція битви за Дніпро. У проведенні реконструкції форсування річки Дніпро та військовому параді з нагоди святкування 70-ї річниці визволення Дніпропетровська від фашистських загарбників взяли участь понад 1,7 тис реконструкторів з 26 клубів із України, Росії та Білорусії. Зокрема, це «Червона зірка» (Київ), «Східний вал» (Дніпропетровськ), Таганрозький військово-історичний музей (Таганрог), Бєлгородська регіональна громадська організація «Історико-патріотичне об’єднання «Пошук». Понад 170 одиниць техніки було задіяно під час реконструкції історичних подій. Переглянули реконструкцію Президент України Віктор Янукович, ветерани – учасники Битви за Дніпро та більше 23 тисяч жителів Дніпропетровщини.

Також у жовтні прийнято першу в Україні Стратегію молодіжної політики. Після того, як у вересні 2013 року Президент України затвердив основи державної молодіжної політики, Дніпропетровщина стала першим регіоном, який розробив власну Стратегію розвитку молоді. Документ став результатом неодноразових зустрічей глави облдержадміністрації Дмитра Колєснікова з молоддю. Авторство регіональної Молодіжної стратегії належить самій молоді області. У жовтні 2013 Дніпропетровська обласна молодіжна рада представила громадськості перший проект стратегії. Особливий його акцент був зроблений на робочу та сільську молодь, учнів професійних училищ і коледжів нашої області. Стратегія стане каталізатором у встановленні діалогу молоді та влади. Це зробить можливою реалізацію шести пріоритетів, на яких наголошує молодь регіону.

У листопаді Дніпропетровщина зібрала рекордний урожай зерна – 3,7 млн тонн. Цього року Дніпропетровська земля щедро подякувала аграріям за сумлінну та наполегливу працю. В області зібрано 3,7 млн тонн зерна. Це рекордний показник за роки незалежності України. Найкращих результатів досягли хлібороби Новомосковського, Верхньодніпровського та Магдалинівського районів. Завдяки цьому в області буде забезпечена цінова стабільність на ринку зерна, борошна та хліба протягом всього наступного року.

У грудні 2013 року Петриківський розпис визнано ЮНЕСКО нематеріальною культурною спадщиною. Рішення було прийнято під час 8-ї сесії Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, яке відбувається у м. Баку (Республіка Азербайджан). Петриківський розпис – це візитна картка Дніпропетровщини та всієї України. В селищі Петриківка створено найбільший у світі 120-метровий Петриківський орнаментальний розпис ручної роботи, який увійшов до Національного реєстру рекордів України та Книги рекордів України.

Gorod.dp.ua на Facebook.


ololo  (15.01.14 15:51): а где самое известное достижение спортсменов днепропетровщины в 2013 году???
где "разгон евромайдана" дзюдоистами?
Ответить | С цитатой
Влад  (11.01.14 18:19): Еще те достижения. Не взбодрили. Ответить | С цитатой
Вадим Николаевич  (09.01.14 15:40): Есть такие решения, после принятия которых тараканы в голове аплодируют стоя. Ответить | С цитатой
батя  (09.01.14 11:50): А почему в списке знаменательных дат нет дня рожденья Виркула и его межгорского шефа?! Неужели может быть что то важнее?!!! Ведь именно благодаря их чуткому руководству всходит солнце, а ели не дай Бог, они не дадут поручения ПРавительству, то и весна никогда не заступит! Ответить | С цитатой
Один  (08.01.14 23:23): "Голгофа" -это сильно! Особенно в регионе-лидере! Дейстивтельно, куда ещё деньги девать или чем украшать города русские? Это ж наша история, наш быт и культура - надо ещё храм Соломона восстановить, пару пирамид и - чё уж там - к Атлантиде переходить... Ответить | С цитатой
Днепр  (08.01.14 19:40): ДНЕПРОПЕТРОВЩИНА - НЕ РЕГИОН, А ОБЛАСТЬ Ответить | С цитатой
лапшичка  (08.01.14 16:49): на уши лохтората... Ответить | С цитатой
Игорь  (08.01.14 14:21): Почитал календарь...м-да, извините, ни хрена то не сделано...практически все одно лишь бла-бла-бла. Метро никто не достраивает, объездная - это уже миф, город все больше напоминает свалку с подобием дорог, отключением света в 24-00, не выплатой зарплат тем же работникам горэлектротранспорта, странной транспортной псевдореформой, убийством хоть как-то функционирующей системы здравоохранения странными экспериментами... но реконструкция битвы, Голгофа и бессмертный полк это да,выдающиеся события.
Господи, за что все это...
Ответить | С цитатой
Олег  (08.01.14 13:17): "У жовтні пройшла наймасштабніша реконструкція битви за Дніпро". І все для того, щоб потішити овоча та його холуїв. Дерева вирубали, рибу поглушили, берег залишили розритим. "У листопаді Дніпропетровщина зібрала рекордний урожай зерна". Уперше довідався, що зерно на Діпропетровщині збирають в листопаді. Якийсь абсурд. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте