Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
13:07

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дмитро Колєсніков привітав ветеранів повітрянодесантних військ з професійним святом

|«« «« »» »»|

2 серпня 1930 року в ході військових навчань під Воронежем (Росія) був десантований перший парашутно-десантний підрозділ з 12-ти військових. Саме цей день визначили Днем високомобільних десантних військ Радянського Союзу, а потім і України.

У цей день голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков – ветеран ПДВ привітав ветеранів повітрянодесантних військ із професійним святом. Урочисті зібрання відбулися біля пам’ятника видатному стратегу військової справи генерал-майору В.П.Маргелову у Дніпропетровську та Кривому Розі.

«Десант - це не просто рід військ, це - еліта армії. І кожен, хто служив, хто воював у повітряно-десантних військах, знає: бойова підготовка - це не тільки бездоганне володіння будь-яким видом зброї, рукопашним боєм і технікою стрибків з парашутом. Це почуття ліктя, це злагодженість дій, це особлива тактика ведення бою. Це те, що відрізняє «крилатих піхотинців» не лише серед військових, а й по життю. Адже у звання «десантник» - немає терміну давності. Кожен, хто пройшов школу ВДВ, назавжди залишається вірним честі і обов'язку цього високого звання», - зазначив Дмитро Колєсніков.

Українські десантники неодноразово підтверджували високий рівень підготовки на міжнародних навчаннях усіх рівнів, а також при виконанні миротворчих місій, у повсякденній службі.

2 серпня - це також і день пам'яті всіх тих, хто ціною свого життя бився за мир, служив у частинах повітряно-десантних війсь у повоєнні роки, брав участь у локальних конфліктах ХХ століття.

«З особливою теплотою згадуємо ми сьогодні нашого земляка, Героя Радянського Союзу, генерал-майора Василя Пилиповича Маргелова, який вніс неоціненний вклад у розвиток повітрянодесантних військ і виховання нових поколінь десантників. Саме генерал Маргелов сформулював ключовий принцип тактики ВДВ: десант не повинен йти в оборону, його завдання - наступати і перемагати!», - наголосив Дмитро Колєсніков.

Василь Пилипович Маргелов - воєначальник, командувач Повітрянодесантними військами в 1954-1959 і 1961-1979 роках, Герой Радянського Союзу (1944), лауреат Державної премії СРСР (1975). Це не просто видатний стратег військової справи, це батько для кожного воїна-десантника. Саме таким генерал-майор Маргелов залишився в серцях воїнів-десантників.

Василь Павлович - автор і ініціатор створення технічних засобів ВДВ і методів застосування частин і з'єднань повітряно-десантних військ.

Керівник регіону висловив переконання, що десантники і надалі будуть брати приклад з видатного десантника і вирішуватимуть бойові завдання високої складності, надійно захищатимуть інтереси Вітчизни і зміцнювати її безпеку.

Gorod.dp.ua на Facebook.

6  

vilenich  (05.08.13 21:39): Автору на заметку:
1. "2 августа 1930 года в ходе военных учений под Воронежем (Россия) было десантировано первое парашютно-десантное подразделение из 12 военных. Именно этот день определили Днем высокомобильных десантных войск Советского Союза, а затем и Украины."
В СССР этот день назывался Днем воздушно-десантных войск, а в Украине до прошлого года Днем аэромобильных войск.
2. "...генерал-майору В. П. Маргелову...", а чуть дальше "Василий Филиппович Маргелов...", а ещё чуть дальше - "Василий Павлович...".

Это уже форменное безобразие такие глупости писать!
Му МУ  (03.08.13 08:01): Василий Филиппович Маргелов и во сне не мог представить, что день ВДВ когда то будет ежегодно отмечаться именно таким образом и по такому сценарию - водка, драка, милицейский обезьянник. Хотя, судя по ветеранам на фото, так было не всегда.
Splat  (02.08.13 19:56): Проезжал только что памятник Маргелову - так одно тело уже лежит рогами в землю!!! День ВДВ - еще один повод б ы д л у нажраться!!!
fruktec  (02.08.13 15:49): Поздравляю крылатую пехоту с праздником!!! Защищайте Отечество!
а журналистам - поправьте фразу "Василий Павлович - автор и инициатор создания технических средств ВДВ и методов применения частей и соединений воздушно-десантных войск."- у вас раз верно раз не верно - Маргелов Василий Филиппович - Батя - Десантник №1
Обговорення: 1
Валяю дурака  (02.08.13 15:14): ПаРк Юрского ПеРиода. Хотя скорее всего будет ПРавильней сказать - ПаРковый ПеРиод. Развитие на нуле - одна консервация чи то мумификация.
1

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті