Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
08:02

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Києві пройшов благодійний бал-маскарад на підтримку Петриківського розпису

|«« «« »» »»|

У Києві пройшов шостий щорічний бал-маскарад «Карнавалія». Головна мета цього заходу – підтримка та розвиток українських та зарубіжних культурних традицій, поширення меценатства та благодійництва в Україні.

Цьогорічна «Карнавалія» була присвячена підтримці Петриківського розпису, як претендента на включення в репрезентативний список нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО. А отже атрибутом балу, окрім традиційних карнавальних костюмів, були картини, маски і наряди з петриківським орнаментом.

У яскравому дійстві взяли участь близько тисячі лідерів бізнесу та політики, зірок музики та кіно, літераторів, дипломатів і журналістів. Серед почесних гостей цьогорічної «Карнавалії» – Надзвичайний та Повноважний Посол Молдови в Україні Іон Стевіле, керівник Міжнародного Фонду «Відродження» Євген Бистрицький, директор Австрийского культурного форуму Якоб Форст-Батталь, дипломати та інші. А також, співаки й актори: Ірина Білик, Артур Боссо, Анна-Марія, Лада Лузіна, Андрій Кравчук, Амадор Лопес, Іларія, Ольга Сумська, Соломія Вітвицька, Тетяна Ширко, Іван Березовський, та багато інших відомих у світі мистецтва особистостей.

Родзинкою «Карнавалії» стало двометрове панно «Птах Щастя», до створення якого у рамках майстер класу від петриківських майстрів долучилися понад 800 гостей вечора. Відома акторка Ольга Сумська, яка однією з перших долучилася до майстер-класу, зізналася, що обидві її донечки вчилися петриківському розпису на курсах з малювання. Але вона розуміє, що для відчуття всієї сакральності цього мистецтва потрібно відвідати саму Петриківку. Це вона планує зробити з усією своєю родиною. Такі побажання – відвідати саму Петриківку, як місце відпочинку та творчості – висловлювали чимало гостей.

- Ми пишаємося тим, що наш Петриківський розпис стає все популярнішим в Україні. Свідченням цього є велика увага провідних майстрів культури України й дипломатів до презентації цього мистецтва у рамках «Карнавалії». Ми надали можливість учасникам «Карнавалії» не тільки побачити кращі взірці народної творчості Придніпров'я, а й спробувати самим написати картину за петриківськими технологіями. Учасники благодійного заходу одноголосно підтримали нашу ініціативу – надання Петриківському розпису статусу нематеріальної спадщини ЮНЕСКО. А бажаючих відвідати наш край запрошуємо в унікальні тури «Петриківка квітуча перлина Дніпропетровщини та «Стежки зеленого туризму Дніпропетровщини» розроблених нашим «Центром Зеленого туризму Дніпропетровщини, - зауважив Євген Удод.

Традиційно «Карнавалія» складається з кількох частин, які представляють різні культури. На цьогорічному балі в єдиній культурній палітрі постали українське «Стрітення», Віденській бал та Японський карнавал. Українське стрітення було яскраво презентовано Петриківськими розписом, виступом Дніпропетровського академічного фольклорно-хореографічного ансамблю «Славутич» та театром моди вихованців Дніпропетровського коледжу технології та дизайну.

- «Карнавалія» є вагомим кроком на шляху популяризації петриківського мистецтва. Наш народний бренд органічно вписався у карнавальну атмосферу свята, додавши їй яскравості й народної щирості. І дуже добре, що вироби петриківських майстрів стали частиною шляхетної справи благодійності та меценатства, вклавши свій внесок у справу поповнення українськими книгами вітчизняних бібліотек, дитячих будинків, шкіл-інтернатів, - зазначив Євген Удод.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Параноик  (19.02.13 21:43): Пинчук готовится поделиться половиной состояния на благотворительность - не к добру это. Відповісти | З цитатою
Детектор кожи  (19.02.13 17:26): Конкурс от Рост-Экспо: «Заберите 7000 грн вещами»!
Дам 1000 грн. за вещь без одежды.
Відповісти | З цитатою
XE - XE  (19.02.13 13:50): Даёшь кружки по Петриковской росписи, помогающие популяризировать народное искусство в каждую школу !
Хай піднімається ВВП УКРАЇНИ за допомогою пензля з котячого хутра !
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті