Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
08:28

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Євген Удод: «Обласна рада збільшила обсяги фінансування програми розвитку місцевого самоврядування»

Євген Удод: «Обласна рада збільшила обсяги фінансування програми розвитку місцевого самоврядування»
- Обласна рада збільшила обсяги фінансування програми розвитку місцевого самоврядування. Це дозволить вирішити більшу кількість проблемних питань територіальних громад, – про це повідомив під час свого виступу на пленарному засіданні сесії Синельниківської районної ради голова обласної ради Євген Удод.

Торік сума фінансування програми склала 2,3 млн грн. Цього року – на 500 тис. грн більше.

З метою більш ефективної підтримки місцевого самоврядування обласна рада тісно співпрацює з міжнародними незалежними фондами. Це дає можливість застосовувати енергозберігаючі технології у об'єктах соціальної сфери, ремонтувати дитячі садки й сільські амбулаторії.

– Найпотужнішим фундаментом для розвитку територій, – відзначив Євген Удод, – є тісна й конструктивна співпраця з обласною державною адміністрацією, органами місцевої влади та впровадження у життя економічних реформ на рівні держави.

– Сьогодні, – зауважив Євген Удод, – місцеві бюджети отримали суттєвий додатковий фінансовий ресурс. Зокрема, власні доходи Синельниківського району затверджені у сумі 22,9 млн грн. Це майже на 4 млн грн більше, ніж минулого року. Розподіл цих коштів запланований на квітневу сесію районної ради. Голова обласної ради застеріг місцевих депутатів від „проїдання” цих грошей. „Усі матеріальні блага генеруються у реальному секторі економіки. Тому додаткові фінансові потоки, – зазначив він, – треба направити на відчутні напрямки – ремонти, реконструкції, будівництво. З тим, аби вони продовжували працювати на розвиток”.

Ще одним важливим напрямком для розвитку територій, – наголосив Євген Удод, – є робота з інвесторами. На сьогоднішній день Синельниківський район активно включився у цю роботу. Керівництво району вже запропонувало п'ять майданчиків для впровадження інвестиційних проектів. Сьогодні вони включені у базу інвестпропозицій регіону.

– Разом з тим, – підкреслив керівник представницької гілки влади, – обласна рада продовжуватиме підтримувати район.

В обласному бюджеті на поточний рік передбачені кошти на збереження пам'яток Великої Вітчизняної війни, облаштування спортивно-дитячих майданчиків, придбання сучасного автомобіля для вивезення сміття, на вирішення багатьох важливих питань для розвитку району.

Євген Удод побажав депутатам обласної ради, щоб позитивні результати їхньої конструктивної праці відчули усі жителі Синельниківщини.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті