Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 17 мая 2024
06:47

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Кривом Роге открыли выставку к 65-летию ФК «Кривбасс»

В Кривом Роге открыли выставку к 65-летию ФК «Кривбасс»

Второй по популярности футбольный клуб Днепропетровщины отмечает свое 65-летие.

История клуба начинается весной 1959 года, когда на базе спортивного клуба «Горняк» была создана футбольная команда Кривого Рога.

9 лет команда выступала в классе Б и неоднократно меняла название – «Авангард», «Горняк», а с 1966 года – «Кривбасс». Подробно об истории клуба можно прочитать здесь.

А тем временем в Кривом Роге по инициативе местных журналистов открыли выставку, посвященную юбилею клуба.

Об этом в Днепропетровской областной организации НСЖУ рассказали следующее:

«Криворізькі спілчани ініціювали історичну виставку, присвячену улюбленому футбольному клубу містян.

Урочисте відкриття відбулось з нагоди 65-ліття ФК «Кривбас» у відеогалереї під Квітковим годинником.

Цього дня організатори виставки, члени Національної спілки журналістів України Оксана Шахмоть, Григорій Туренко, запросили на зустріч ветеранів криворізького футболу, уболівальників, журналістів, щоб разом пригадати яскраві миттєвості «Кривбасу», футбольні перипетії, незабутні та вирішальні голи.

Під час живого спілкування та у форматі вільного мікрофона присутні разом з ведучим заходу, членом НСЖУ Сергієм Озеряніком говорили про те, що ФК «Кривбас» є клубом з історією та що пам'ятають, як він торував свій шлях до перемог. У майже сімейній атмосфері, яка панувала в залі, тепло згадали гравців, тренерів, усіх, хто творив історію команди.

Тематична експозиція, яка у відеогалереї під Квітковим годинником запрацювала 18 квітня і буде тут розташована до 15 травня, – унікальна. Налічує більше 100 експонатів, їх надали криворіжці та Криворізький історико-краєзнавчий музей, – зазначив Григорій Туренко. – Усі охочі можуть побачити колекцію медалей, які «Кривбас» завоював за всі роки, справжнє екіпірування гравців, офіційний прапор клубу, рідкісні світлини, програмки, вимпели, квитки, сувеніри, пресу тощо. «Родзинкою» виставки є фанатка «Кривбасу». Вона уособлює відданий фан-сектор улюбленої футбольної команди, яка і в нинішньому чемпіонаті займає лідируючі позиції ».

Фото – Днепропетровская ОО НСЖУ.






Gorod.dp.ua на Facebook.


Оксана  (02.05.24 12:16): Зато в 2014 ФК Кривбасс умер))), а в 2018 умер и знаменитый ФК Днепр))), хотя за 3 года до смерти ещё играл в финале Лиги Европы. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте