Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
10:05

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В історичному музеї Дніпра відкрили нову виставку та презентували книгу на честь Поля

|«« «« »» »»|

Нову виставку присвячено 80-річчю від дня народження відомої історика, краєзнавця Ганни Швидько (1944-2022).

Все свідоме життя Ганни Кирилівни Швидько було присвячене вивченню історії нашого міста та краю. Два роки тому її не стало.

Її пам'яті присвячено нову виставку, про яку в Дніпропетровському історичному музеї імені Яворницького розповіли:

«Чергова книжкова виставка відкрита в науковій бібліотеці історичного музею: «Ганна Швидько: Берегиня пам'яті Козацького краю». Вона присвячена 80-річчю від дня народження видатної української історикині, доктора історичних наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України, подвижника краєзнавчого руху Придніпров'я Ганни Кирилівни Швидько (1944-2022).

Ганна Кирилівна Швидько народилася 1 травня 1944 року в селі Бажани Петропавлівського району Дніпропетровської області. Її життя є прикладом професіоналізму та наполегливості в освоєнні вибраної фахової сфери. Закінчила історичний факультет Дніпропетровського державного університету в 1971 р. (нині ДНУ імені Олеся Гончара).

На книжковій виставці представлені видання із книжкового зібрання Дніпропетровського національного історичного музею імені Д.І. Яворницького. Це, передусім, основні монографії Г.К. Швидько, археографічні видання, зокрема, А.О. Скальковського та Феодосія Макаревського. Представлені також її підручники та навчальні посібники, збірники наукових праць та тез конференцій зі статтями вченої, а також редаговані особисто нею. Окремо необхідно виділити бібліографічний покажчик праць Г.К. Швидько.

Виставка працює до кінця травня 2024 року в приміщенні Наукової бібліотеки ДНІМ імені Д.І. Яворницького, за адресою: м. Дніпро, проспект Дмитра Яворницького, 18, 1 поверх».

А ще в історичному музеї відбулася презентація нової книги, присвяченої маловідомим сторінкам життя Олександра Поля:

«Пройшла презентація книги, присвяченої Олександру Полю та його гімназичним рокам у Полтаві, за авторством Валентина Сакуна.

Щиро вдячні автору за наклад книжок, який вже значною мірою розійшовся між краєзнавцями області, вдячні видавцю за якісну роботу.

І особлива вдячність колегам з Полтавського літературно-меморіального музею І. Котляревського за чудове привітання нашого музею з ювілеєм у вигляді спільного заходу!».

Фото – історичний музей.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті