Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
13:49

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Чому на Дніпропетровщині під час війни заборонено відвідувати ліси?

Чому на Дніпропетровщині під час війни заборонено відвідувати ліси?

Про причини такої заборони розповів провідний інженер з охорони та захисту лісів Східного лісового офісу Валерій Величко.

Як відомо, з початку Великої війни ухвалено рішення про заборону відвідування лісів на території всієї України.

На початку війни ця постанова мала стратегічно оборонне значення – щоб відпочиваючих не брали за диверсантів, особливо в прифронтових зонах. Наразі ця заборона пов'язана і з безпекою громадян. Адже багато лісів у прифронтових зонах і областях таять у собі безліч мін та снарядів.

Наприклад, у Дніпропетровській області заміновано понад 2500 га лісів.

Детальніше про це Валерій Величко розповів телеканалу Д1:

«Чому заборонено відвідувати ліси Дніпропетровщини та яка небезпека може бути у прифронтових лісових масивах?

Обстріли, міни та нерозірвані снаряди становлять загрозу як для людей, так і для довкілля. На Дніпропетровщині заміновано більше 2500 гатериторії, тож наразі продовжує діяти заборона на відвідування лісових масивів.

“Якщо лісівники помітили підозрілий предмет, який може бути вибуховим пристроєм, то вони діють чітко за методичними рекомендаціями ДСНС щодо гасіння пожеж в екосистемах та лісових насадженнях. Там чітко прописано: ні в якому разі не можна наближатися до нього, слід відійти на безпечну відстань (приблизно 500-800 метрів) і терміново повідомити підрозділ ДСНС, або ЗСУ, або територіальну оборону. Пам’ятайте - біля мін, боєприпасів та інших видів вибухонебезпечних предметів заборонено користуватися телефоном! Тому обов’язково варто відійти перед тим, як повідомляти про небезпечну знахідку”, - розповів провідний інженер з охорони та захисту лісу Східного лісового офісу Валерій Величко».

Сюжет про це можна переглянути тут.



Gorod.dp.ua на Facebook.


дивно  (12.04.24 14:04): а хіба вже оголосили стан війни? Відповісти | З цитатою
Ч  (12.04.24 13:08): Законы и правила необходимо соблюдать. Главное, чтобы эти запреты на посещение лесов, не были попыткой отмежевания владений баринов от смердов. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті