Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
13:49

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Бізнесу обмежать доступ до кредитів «5-7-9%»

Бізнесу обмежать доступ до кредитів «5-7-9%»

Уряд зараз готує перегляд програми «Доступні кредити 5-7-9%» з метою зменшення витрат державного бюджету, тому коло позичальників програми звузиться.

Перераховуючи ризики 2024 року, заступник голови правління Ощадбанку, відповідальний за корпоративний бізнес, Юрій Каціон назвав «трансформацію програм державної підтримки, особливо «5-7-9%».

«Уряд вже давно анонсує зміни до цієї програми, яка переформатує напрямки стимулювання і зосередиться на інвестиційному довгостроковому кредитуванні. А все, що стосується поповнення обігового капіталу, поступово буде вилучатися з програм «5-7-9%» і портфельних гарантій. Це матиме серйозний вплив на структуру портфелів банків, особливо тих, хто є найбільшими учасниками в кредитуванні «5-7-9%», – попередив Юрій Каціон.

Не всі позичальники зможуть легко перейти з пільгових кредитів на кредити за ринковими ставками.

«Аграріям буде важко «перелити» свої ліміти в нові кредитні ліміти, тому що і ставки вже будуть не такі дотаційні, які зараз компенсуються, і умови вже будуть не такі на відповідні строки», – зазначив він.

«Ця програма виконала певну роль підтримки на певному етапі розвитку. Зараз вона має виконувати вже нові задачі, які стоять перед економікою, банками і клієнтами. Питання в тому, як правильно вибудовувати спільну конструкцію, щоб це було ефективне використання бюджетних коштів», – каже заступниця голови правління з корпоративного бізнесу Банку Кредит Дніпро Тетяна Поплавська.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Бомжеаатый  (30.03.24 19:13): Пора совсем кстати зачем им деньги действительно Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті