Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 11 травня 2024
15:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Підгородному зібралися будувати дитсадок за 120 мільйонів гривень

У Підгородному зібралися будувати дитсадок за 120 мільйонів гривень
Ілюстративне фото.

Ці плани критикують активісти з Громадської організації «Народний аудит».

Критикують не лише за те, що на проект із бюджету збираються витратити дуже серйозні кошти у розпал Великої війни та нестачі грошей на найнеобхідніше.

Для критики є ще дві вагомі причини.

Під час війни більшість дитсадків закриті або працюють на віддаленні. Тож чи варто вкладати величезні кошти в дитсадок, який, ймовірно, буде закритий до настання миру?

І головне – у Підгородному, на думку активістів, немає гострого дефіциту дошкільних закладів. Тут є два дитсадки будівлі 1980-х років. Є ще один новий, який заповнений лише на 70%. І є ще один, який свого часу за дивним збігом обставин був відданий релігійній громаді.

То, може, останній із згаданих варто повернути громаді, а чи не будувати новий?запитують активісти.

Тендер на будівництво дитсадка по вул. Каштанової, 1 проводиться повторно. Замовник робіт – Підгородненська міськрада.

Минулого разу він був скасований з наступної причини:

«У зв’язку з допущеною помилкою та неможливістю її виправити, а саме: п. 4.4.19 Проекту договору (Додаток 2 до ТД) не приведено у відповідність до поточної редакції постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. №1178

Бюджетні призначення визначені на підставі Угоди про передачу коштів позики № 13110-05/224 від 06 грудня 2023 року між Міністерством фінансів України, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури та Підгородненською міською радою Дніпровського району Дніпропетровської області та призначень, затверджених рішенням сесії Підгородненської міської ради № 2441-31/8 від 15 грудня 2023 року.

Єдиний учасник і переможець попереднього ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО "СПЕЦБУДМОНТАЖ-21"».

З новим тендером можна ознайомитись тут.




Gorod.dp.ua на Facebook.


Віктор  (10.03.24 11:23): Це якесь безглуздя! За які кошти це все хочуть зробити? Іде війна! Фронт потребує коштів.А якісь каструлеголові намагаються пропихнути це нікчемне будівництво щоб вкрасти 32 відсотки!!! Ось основна причина! Тут потрібно втрутись громаді, а може і військовим!!! Це жах!!! Відповісти | З цитатою
Микки  (09.03.24 09:05): На бумаге можно написать всё, что хочешь. Это как по закупке яиц для армии бывшим министром обороны или бронежилетов бывшим министром МВД. На бумаге всё так красиво было, а как копнули, так такой *** всплыл, что все на ушах стояли. Відповісти | З цитатою
НАРОД.  (08.03.24 11:55): Детский сад должен быть с детской поликлиникой. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті