Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 01 мая 2024
19:42

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре умер известный писатель и журналист

В Днепре умер известный писатель и журналист

На 87-м году не стало ветерана журналистики Днепра Александра Демьяновича Давыдова.

Александр Давыдов был талантливейшим журналистом и писателем, автором 18 книг. Огромную известность и уважение он получил как руководитель издательства «Журфонд» областного союза журналистов. Он возглавлял Журфонд 30 лет, за которые в издательстве были изданы сотни книг об истории нашего города и края, о талантливых людях Днепропетровщины. О многих книгах писал и Городской сайт.

Слова соболезнования по поводу смерти коллеги опубликовали в Днепропетровской областной организации НСЖУ:

«Гірка новина сколихнула журналістську спільноту – на 87 році життя після тяжкої хвороби перестало битися серце члена Національної спілки журналістів України, шанованого ветерана журналістики Дніпропетровщини, директора «Журфонду» Дніпропетровської обласної організації НСЖУ Олександра Дем’яновича ДАВИДОВА.

Олександра Давидова по праву називали легендою дніпропетровської журналістики. У його багатій творчій біографії - робота в низці газетних видань, зокрема в таких як «Прапор юності», «Днепровская правда», «Комсомольское знамя», «Водный транспорт». Олександр Дем’янович автор 18 книг, які є своєрідним літописом його журналістського часу. За 30 років діяльності видавництва «Журфонд» у світ вийшли сотні книг про людей, про історію ріднокраю, і проза, і поезія. На вимоги часу, як реакція на події російсько-української війни, була створена серія «Книжок-блискавок».

Понад шість десятиліть Олександр Давидов присвятив Спілці, половину з яких – секретарем ветеранської організації ДОО НСЖУ.

Важко усвідомлювати, що Олександр Дем’янович Давидов вже пішов у засвіти. Але залишається пам’ять.

Правління Дніпропетровської обласної журналістської організації глибоко сумує та висловлює щирі співчуття рідним, близьким, друзям та колегам.

Схиляємо голови...».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте