Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
00:27

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Дніпропроводоканал» готує позови до суду на боржників: можуть блокуватись банківські рахунки, також відключатимуть воду

«Дніпропроводоканал» готує позови до суду на боржників: можуть блокуватись банківські рахунки, також відключатимуть воду

У Дніпрі представники комунального підприємства «Дніпроводоканал» розклеюють на під’їздах житлових будинків оголошення-попередженя щодо необхідності сплатити борги за послуги водопостачання та водовідведення. А також про можливість відключення абонентів через борги.

У грудні 2023-го скасовано мораторій в постанові Кабінету Міністрів України № 206 від 05.03.2022 р. Відтепер злісних неплатників є змога обмежувати в наданні житлово-комунальних послуг, зокрема водопостачання та водовідведення.

Як проводять інформаційну кампанію в Індустріальному районі міста, 29 січня перевірив директор КП «Дніпроводоканал» Юрій Гамазинський.

«Наприкінці грудня торік держава скасувала мораторій щодо нарахування пені боржникам та обмеження надання послуг у разі їхньої неповної сплати. Тож представники абонслужби районів міста розклеюють на під’їздах будинків відповідні об’яви про те, що боржникам може нараховуватися пеня та можемо відключати воду. Паралельно юридичний відділ «Дніпроводоканалу» готує позови до суду. За його рішенням можуть блокуватися банківські рахунки, картки тощо. Аби вищезгаданого не сталося, просимо боржників розрахуватися. Ми завжди йдемо назустріч. Можна укласти договір на реструктуризацію боргу. Тобто сплачувати поточні рахунки та борг рівними частинами. Для цього слід звернутися до абонентської служби «Дніпроводоканалу» у районі, де мешкаєте. На сьогодні абоненти завинили підприємству маже 845 млн грн, з них 718, 3 млн грн – населення», — розповів Юрій Гамазинський.

За словами начальника абонентської служби Індустріального району КП «Дніпроводоканал» Олексія Норця, борг населення по району становить більше ніж 103 млн грн.

«Представники нашої абонслужби розвішують на під’їздах будинків оголошення, щоб люди знали, що розпочнуться відключення, якщо вони не сплатять борги. Також розноситимемо боржникам індивідуально по квартирах відповідні повідомлення. Передусім відключатимемо від послуги водопостачання та водовідведення тих, хто має найбільшу заборгованість. Наприклад, у цьому гуртожитку по вул. Осінній, 15 борг мешканців становить понад 1 млн грн. Хто не може одразу сплати заборгованість цілком, може оформити реструктуризацію», — додав Олексій Норець.

Адреси і телефони абонентських служб у всіх районах міста КП «Дніпроводоканал» можна знайти на офіційному сайті https://vodokanal.dp.ua/.





Gorod.dp.ua на Facebook.


Уася  (06.02.24 00:15): Вода давно не питьевая, поэтому тариф на "питьевую воду" нужно уменьшить до тарифа "техническая".
Ведь не секрет, что воду все покупают очищенную, либо используют фильтры. И то и другое стоит дополнительных затрат. Их нужно компенсировать. Не так ли?
Відповісти | З цитатою
насос егорыч  (03.02.24 22:58): то шо течет из крана это не питьевая вода какие в опу отключения Відповісти | З цитатою
Горожанин  (02.02.24 20:59): А у кого-то есть договор на поставку воды в квартиру? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
прохожий  (31.01.24 22:22): Живу на пр.Гагарина. Сегодня депутаты его переименовали в проспект Науки. По какому адресу отключать будут? Відповісти | З цитатою
1  (31.01.24 07:07): Странно,что адекватные комменты сносят,а ботяр-нет..! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Горожани 64  (30.01.24 23:07): А почему мне пенсию не индексируют 4 года? Никто не знает? Не разу не индексировали...А тарифы поднимали много раз за это время. И где справедливость? Нет ее... Відповісти | З цитатою
прохожий  (30.01.24 13:51): Частный дом отключить несложно, да и то проблемы - кто отвечает за пломбу на уличном кране. Как они собираются отключать воду в квартире должника в многоквартирном доме? Стояк-то общий. В квартиру доступа нет. Разве что канализацию индивидуально перекрыть своими "крабами". Но и эта тема уже прохавана - "крабы" удаляются занедорого на раз-два-три... Короче: отключим-отключим, а реальной возможности нет. Пеню включить могут. А так об отключении - тупая сказка для деток Відповісти | З цитатою
психоз  (30.01.24 13:31): очень актуально для прифронтовой зоны... Відповісти | З цитатою
воздух наш  (30.01.24 11:55): Хочется напомнить представителям водоканала что они дышат воздухом Украины согласно Конституции Украины являющимся общей собственностью граждан Украины, то есть расходуемый этими оккупантами, представителями пришлого народа им не принадлежит и дышать им они не имеют права поскольку стоимость израсходованного воздуха Украины они Украинцам не компенсируют, не компенсируют израсходованный ими воздух Украинцев а наживаются на войне и горе народа Украины, делают бизнес на геноциде, умышленном физическом истреблении народа группой лиц по предварительному сговору и с целью незаконного личного обогащения.
Предлагаю представителям водоканала либо добровольно переехать на историческую родину и дышать там своим воздухом либо поумерить свои мародёрские замашки пока им дают дышать тем что им не принадлежит.
Відповісти | З цитатою
Погонщик красного КТМ_а  (30.01.24 09:43): Уж очень интересны первые и последние строки на афишах))) Відповісти | З цитатою
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті