Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
13:10

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В Україні знову заборонили продаж деяких видів пального: подробиці

В Україні знову заборонили продаж деяких видів пального: подробиці

Кабінет Міністрів України відновив дію вимог щодо якості пального не нижче екологічного стандарту "Євро-5". Відтепер паливо стандартів "Євро-3" та "Євро-4" продавати заборонено.

"Внесено зміни до Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив, зокрема, в частині відновлення дії вимог щодо якості пального на рівні не нижче "Євро-5", – заявив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Також були відновлені вимоги директив ЄС щодо заборони продажу етилованого бензину та встановлення вимог на паливо, яке використовується у дорожніх транспортних засобах і недорожній рухомій техніці (включно з суднами внутрішнього плавання), сільськогосподарських і лісогосподарських тракторах і рекреаційних суднах.

Ситуація з пальним в Україні
У березні 2022 року Кабмін тимчасово дозволив обіг палива екологічних стандартів "Євро-3" та "Євро-4". Це рішення було ухвалено для забезпечення додаткового ресурсу палива у країну, зокрема, для Збройних Сил України.

Крім того, на українських АЗС побільшало контрафакту. До ситуації приклали руку, зокрема, маленькі нафтопереробні заводи, які не мали достатнього контролю за якістю пального. З огляду на це народні депутати ще у 2023 році хотіли створити умови, щоб всі маленькі НПЗ в Україні не мали змоги працювати.

Щодо цін, то середня ціна за літр бензину А-95 по країні наразі складає 50,96 грн.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Горячев  (24.01.24 12:34): Пятая колонна работает на отлично. Будет дожимать и дальше народ Відповісти | З цитатою
Злой  (24.01.24 11:07): "Учитывая это народные депутаты еще в 2023 году хотели создать условия, чтобы все маленькие НПЗ в Украине не имели возможности работать."
Правильно, всё себе любимым, нефиг ещё кому-то зарабатывать
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті