Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
16:20

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Нацбанк планує до кінця наступного року побудувати ефективну екосистему миттєвих платежів

Нацбанк планує до кінця наступного року побудувати ефективну екосистему миттєвих платежів

Національний банк України планує до кінця 2024 року побудувати ефективну екосистему миттєвих платежів. Водночас плануючи розвиток СЕП після 2024 року, НБУ розглядає впровадження у нових версіях СЕП, зокрема, мультивалютність, трекінг-сервіс для платежів, сервіс оцінки ризику платіжної операції.

Про це журналісту УНН повідомили у пресслужбі Національного банку України.

"Система електронних платежів НБУ (далі – СЕП) є складним та унікальним програмно-технічним комплексом, програмне забезпечення та середовище якого розроблено фахівцями Національного банку України. Свою історію СЕП почала з 1993 року та постійно розвивається та вдосконалюється", - розповіли в Нацбанку.

У НБУ повідомили, що Національний банк України з 1 квітня 2023 року здійснив перехід на нове покоління СЕП (версія 4.0), яке функціонує на базі міжнародного стандарту ISO 20022, та доступне для проведення платежів 24 години на добу 7 днів на тиждень.

"Мета Національного банку України – до кінця 2024 року побудувати ефективну екосистему миттєвих платежів в Україні. Тому наразі розпочато тестування функціонала миттєвих платежів версії СЕП-4.1 серед учасників СЕП. Водночас плануючи розвиток СЕП після 2024 року, ми розглядаємо впровадження у нових версіях СЕП наступного: мультивалютність, трекінг-сервіс для платежів, сервіс оцінки ризику платіжної операції тощо", - зазначили в НБУ.

##: НБУ
Gorod.dp.ua на Facebook.


Дыня Самуиловна Мерлин  (14.12.23 14:35): "Национальный банк Украины планирует до конца 2024 года построить эффективную экосистему мгновенных платежей"

Не забудьте её привязать к "Киевстару" xD
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті