Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
08:55

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпровсько-Орільський заповідник планують збільшити на 600 гектарів

Дніпровсько-Орільський заповідник планують збільшити на 600 гектарів
Водойма, яку планують включити в розиширену територію заповідника. Фото: Олександр Шалдибін, Суспільне Дніпро.

Межі Дніпровсько-Орільського заповідника планують розширити на 600 гектарів. Для цього нині проводять наукову роботу та подали клопотання до Міністерства довкілля.

Як розповіла директорка заповідника Марія Трифанова, збільшення відсотка природоохоронних територій — стратегія руху України до Євросоюзу, тож минулого року отримали від Міндовкілля розробити клопотання про розширення меж або створення нового об`єкту.

"У цьому році подали два клопотання. Одне – про приєднання більш цінних ділянок. Були проведені наукові дослідження, які підтвердили їхню цінність. Клопотання отримало схвалення міністерства. У разі позитивного рішення територія заповідника розшириться на понад 600 гектарів. Інше клопотання – створити великий національний природний парк на Лівобережжі області, який збільшить відсоток природно-заповідного фонду", — сказала вона.
Завідувачка еколого-освітнього сектору заповідника Катерина Колесникова зазначає: заповідник утворили на базі двох заказників та лісового господарства, деякі ліси тут насаджені. Територія охороняє заплаву Орілі й Дніпра, де спостерігають рідкісні види птахів та тварин. Зокрема, орлана білохвоста.

"На території лісового господарства поряд із заповідною територією рік тому оселилася пара борсуків. Вже на заповідній території, за декілька кілометрів, ми побачили їхнє нове містечко. Є олень плямистий, він більше в заплаві. Козуля європейська і дика свиня лісова. Із цікавинок – борсуки, видра, бобер", — розповідає жінка.
За її словами, на території, про яку йдеться у клопотанні для розширення меж заповідника, спостерігали квака звичайного, чаплю сіру, проживає чепура біла. Аби зберегти фауну та сприяти її відтворенню, й хочуть включити додаткову територію в заповідну зону.

З початку повномасштабного вторгнення заповідник закритий для відвідувачів, однак є онлайн-екскурсії, які планують проводити й надалі.

Про те, як охороняють заповідник та як фіксують тварин — дивіться у відео.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті