Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
08:30

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Мінфін анонсував масштабне скорочення посад держслужбовців та суддів

Мінфін анонсував масштабне скорочення посад держслужбовців та суддів
Фото: korrespondent.net

Представниця відомства Людмила Рожкова пояснила, що протягом 2024 року можуть бути заповнені лише 10% поточних вакансій.

Вакансії в штатах органів виконавчої влади та в апаратах судів скоротять. Про це заявила директор Департаменту видатків бюджету органів влади Міністерства фінансів Людмила Рожкова на засіданні Робочої групи з питань забезпечення належного фінансування судової влади в Україні.

"Це рішення уряду. Є доручення провести скорочення в державних органах виконавчої влади, але судовій владі теж буде необхідно переглянути штати. Якщо кілька років конкретні вакантні посади в судах не заповнюються, то вони й не потрібні", - повідомила чиновниця.

За її словами, проєктом державного бюджету на 2024 рік встановлене фінансове забезпечення тільки на фактичну чисельність працівників державних установ.

"Фінансово буде забезпечена лиш фактична чисельність працівників апаратів судів. Фінансувати потрібно фактично працюючих людей", - наголосила представниця Мінфіну.

Вона додала, що протягом 2024 року можуть бути заповнені лише 10% поточних вакансій, але конкретних даних по вакансіях на держслужбі та в судах не навела.

Як вже писали раніше, в серпні кількість вакансій в Україні зросла відразу на 10%.

Також вже повідомляли, що ринок праці в Україні наближається до показників, які були до повномасштабного вторгнення.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Ырис  (19.10.23 23:02): По годам видно что их стало больше, меньше кажется только от того что идет война и мест для работы стало меньше исходя из этого вроде картинка что дармоедов стало меньше Відповісти | З цитатою
гость  (19.10.23 17:15): Количество госслужащих по годам:
2013 - 335 тыс. человек
2019 - 226 тыс. человек
2022 - 296 тыс. человек

Сокращать дармоедов обещала и предыдущая власть, и текущая. А кто выполнил свои обещания? Кто сокращал дармоедов, а кто - плодил? - что говорят цифры? При этом можете поискать заявления с 2020 года - каждый год заявляют, что сокращают снова и снова, а количество дармоедов растёт. И заодно поищите заявления о сокращении с 2014 до 2019-го: сообщений не было, просто делали
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті