Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
01:20

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

За смертельну ДТП водійка Honda отримала умовний термін

За смертельну ДТП водійка Honda отримала умовний термін

Ввечері 13 жовтня 2022 року 49-річна водійка Honda HR-V в районі перехрестя вул. Самодриги та ін. Мазепи збила не пішохідному переході двох жінок.

73-річна жінка отримала тяжкі травми та численні переломи. Її госпіталізували до лікарні Мечникова, де вона того ж дня померла від численних переломів черепа, тулуба, кінцівок та пошкодження внутрішніх органів.

64-річна жінка отримала травми та переломи середньої тяжкості, вижила та тривало лікувалася.

27 вересня 2023 року відбувся суд, де підсудна свою провину повністю визнала і пояснила те, що на вулиці не горіло світло і в той момент вона, нібито, відволіклася на хворого чоловіка, якому стало погано. Жінка повністю відшкодувала збитки потерпілій, та частково – сім'ї загиблої.

Внучка загиблої жінки просила призначити винуватці ДТП покарання з реальним позбавленням терміну, не заперечувала сплачену компенсацію та зазначила, що обвинувачена не вибачилася перед нею.

Суд вирішив, що водійка щиро покаялася і не загрожує суспільству, і призначив їй покарання за ч.2 ст.286 ККУ у вигляді позбавлення волі на 5 років і позбавлення прав управління на 2 роки, але звільнив жінку з випробувальним терміном 2 роки. Також суд призначив стягнути моральні збитки на користь доньки та онуки загиблої, а також судові витрати, і повернув автомобіль водійці.

Внучка загиблої жінки не погоджується з таким рішенням, вважає, що водійка не покаялася, і називає її «вбивцею»:

«Моя бабуся та мама були переселенцями з Краматорська. Я привезла їх до Дніпра, хотіла врятувати їх від війни, врятувати їхнє життя, але трапилася така трагедія. В нас рік йшли суди. З боку вбивці в наш бік не було ніякого каяття, за кілька місяців після вбивства вони тільки з нами зв'язалися. З ними зустрічався наш адвокат і йому в ультимативній формі було висунуто «або беріть якусь компенсацію та пишіть, що у вас немає претензій до вбивці. Або ми вирішимо це іншим шляхом». Весь цей час убивця була на волі, перед нами вона «вибачилася» у залі суду лише на 4-5 засіданні і лише тому, що наш адвокат про це в суді згадав, тобто не про яке щире каяття не може бути й мови. Сьогодні їй ухвалили вирок «5 років умовно з випробувальним терміном 2 роки» і віддають їй машину. Хоча весь процес ми говорили, що хочемо для вбивці лише термін відбування у в'язниці і не про яке щире покаяння з її боку взагалі не йдеться. Я знаю, що вони домовилися із судом і знаю суму, але довести цього не можу. Ми зараз подаватимемо апеляцію. Моя бабуся не кошеня, яке просто можна вбити і залишитися безкарним при цьому».


Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Бегемот  (07.10.23 08:20): Мужчину, (я об обычном, не "приближенном") посадили бы. Гендерное равенство, говорите? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Погонщик красного КТМ_а  (02.10.23 08:06): Успокойтесь.
Во время совершения ДТП, была мода на отключение света. Вообще и всюду.
Это ДТП и есть результат такой моды.
Чтоб пропустить пешехода на переходе, его надо увидеть!! И фары по сторонам не светят!!
Пешеход машину видит, но водитель пешехода - нет.
Вот и делайте выводы, ступая на проезжую часть из темноты, это так же как и переходить трассу ночью.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Таня  (02.10.23 07:28): Я не понимаю...
Разве тут не ст 119 уголовного кодекса Украины? Если нет, то почему?
Ст 119
1. Вбивство, вчинене через необережність, -

карається обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

2. Вбивство двох або більше осіб, вчинене через необережність, -

карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

Тут кроме убийства одного, также нанесение тяжких телесных ещё одному человеку. Значит наказание по части 1 ст 119 уже не должно быть минимальным и условным. Реальные 5 лет лешения свободы здесь необходимы, можно разве что после отбывания половины срока выпускать условно.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Валенок  (02.10.23 06:23): Очередное доказательство, что из этой страны надо бежать Відповісти | З цитатою
Тетянi- ю  (01.10.23 23:14): Вы прикалываетесь? Или отрабатываете? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Тетяна_Ю  (01.10.23 21:05): немає тут ніякого "вбивства"... І умовний термін цілком зрозумілий: жінка раніше не залучалася, за кермом була твереза, моральну шкоду відшкодувала, провину свою визнала в повному обсязі. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
кто объ/снит?  (01.10.23 21:00): почему падаль, которая убила человека и второго оставила инвалида, должна и дальше продолжать подвергать опасности других людей, безнаказанно рассекая на своем авто? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті