Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
00:37

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У притулку близько 300 тварин: волонтери з Дніпра евакуюють з фронту собак та котів

У притулку близько 300 тварин: волонтери з Дніпра евакуюють з фронту собак та котів
Фото: Суспільне Дніпро

Волонтери одного з дніпровських притулків евакуюють собак та котів з фронту та прифронтових територій.

Тварин з місць бойових дій привозять з пораненнями, розповіла Суспільному адміністраторка притулку Ірина Косенко.

З лютого 2022 волонтери евакуйовували тварин з Харківської, Херсонської, Донецької та Луганської областей. Зараз тварини потребують господарів, грошової допомоги, м'ясних продуктів, вакцин та ліків.

Адміністраторка притулку Ірина Косенко розповідає, іноді тварин привозять до прихистку самі військові.

"Бувають часті випадки, коли тварин їм шкода, вони не можуть знайти місце, і парамедики разом з пораненими хлопцями вивозять у Дніпро і залишають під лікарнею. Ми також приїздимо, потім забираємо", – каже адміністраторка притулку "Ковчег" Ірина Косенко.


Волонтерка розповідає, як з Сєвєродонецька евакуювали жінку з шістдесятьма тваринами. А ще — вивезли мініпритулки з екзотичними тваринами з Луганської області. Після підриву ГЕС волонтери евакуювали з Херсонщини десять собак та декілька котів.

"З самого першого дня була паніка, але ми зрозуміли, що потрібно допомагати і якось так вийшло, що одразу пішли дзвінки, заявки з приводу евакуації тварин. З приводу евакуації людей з великою кількістю тварин", — каже жінка.


Адміністраторка притулку каже, з початком війни люди частіше залишають тварин напризволяще, бо їдуть за кордон. У зоні бойових дій опиняються не тільки безпритульні, а й домашні тварини.

"Бувають звертаються, що біля себе прикормили собаку, яка привела цуценят. “Волонтери допоможіть”. Вони везуть до нас у Дніпро цуценят, везуть собаку, ми її стерилізуємо і вони забирають свою “бойову подругу”, бо без неї вже не можуть", – розповіла адміністраторка притулку.

Тварин з фронтових територій привозять з пораненнями, каже Ірина Косенко. Собаку на прізвисько Діна військові привезли з контузією. А її сусіда Роккі врятували з Торецька Бахмутського району. Іншого собаку на ім'я Ахіллес евакуювали з Костянтинівки, що на Донеччині. Через складну травму передню лапу довелося ампутувати.


"Ось у нас собака, Чара, без задніх двох лап, яка вивезена була з Костянтинівки. Ми її зараз лікуємо від сердечних гельмінтів. В нас є сліпий песик Гулівер, він нічого не бачить, він тільки чує. І коли ці вибухи — тварини починають розбивати об вольєр, об залізяччя", — каже Ірина Косенко.

Притулок створила група ентузіастів у 2012 році. З початком війни його потреби значно збільшились, каже Ірина Косенко.

"Ми ніяк не підтримуємось державою, ми приватний притулок. В нас нема ніяких спонсорів і так далі, ми виживаємо за власний рахунок та за рахунок небайдужих містян", – зазначила адміністраторка притулку.

Наразі на утриманні в притулку близько двохсот собак та сімдесят котів. З них приблизно 40 відсотків – евакуйовані з прифронтових територій, каже волонтерка. Зараз тварини потребують господарів. А ще — грошової допомоги, м'ясних продуктів, вакцин, ліків та господарчих матеріалів. Допомогти їм можна, звернувшись за посиланням.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Павел  (21.08.23 00:18): Бизнес на животных процветает как бурьян.
На людей денег нет и в этом виноваты власти.
Таких не надо выбирать
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Кушнир Толик Николаевич  (20.08.23 19:27): Как это подло бросить и уехать,хоть как-то пристройке. Відповісти | З цитатою
как же так?  (18.08.23 22:46): "люди частіше залишають тварин напризволяще, бо їдуть за кордон"
А как же все эти сопли про "член семьи", "лучший друг" и т.п.? Всё как обычно? - попользовались, поигрались и бросили? Или с другими членами семьи ситуация та же и в семье друг-другу как волки?
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 3
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті