Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
22:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі батьки дітей з особливими освітніми потребами відвідали тренінг «Щасливе батьківство»

|«« «« »» »»|

У Дніпрі батьки дітей з особливим освітніми потребами відвідали тренінг «Щасливе батьківство». Його організувала «Служба раннього втручання» міського Центру соціальної підтримки дітей та сімей «Довіра». Батьків вчили, як налагоджувати контакт зі своїми дітьми та краще їх розуміти.

Тренінг «Щасливе батьківство» проводиться вперше. На нього завітали 8 родин. Серед слухачів пан Павло, батько трирічної Катерини. Чоловік щотижнево відвідує Службу раннього втручання, адже виховання дівчинки потребує особливого підходу та знань.

«Дуже задоволені рівнем роботи центру, самовідданості фахівців. На тренінгу було багато важливої інформації, наприклад про обійми. Не всі діти легко впускають у свій особистий простір, тож пропрацьовували зокрема і цю тему», – розповів Павло, батько дитини з особливими освітніми потребами.

Тренінг розділили на декілька етапів. На першому слухачі дізнались про експеримент Харлоу «Природа кохання». Також розмовляли про створення психологічного комфорту в родині. Завершилась ця частина вправами для релаксації. Другий етап пройшов на свіжому повітрі, слухачі тренінгу грали в командну гру та формували колесо балансу.

«Насамперед ми хотіли донести до батьків наукову інформацію про комунікацію з дитиною. Чим швидше ви звернулись по допомогу, тим ефективнішим буде вирішення проблеми. Багато хто до нас звертається ще на етапі вагітності або передчасних пологів, і це абсолютно правильно. Не треба думати, якщо в дитини є, наприклад, проблема мовленнєвого, психічного розвитку вона це переросте. Потрібно звертатись по допомогу», – розповіла Маргарита Бєляєва, завідувачка відділення «Служба раннього втручання» Центру соціальної підтримки дітей та сімей «Довіра».

У згаданій службі щоденно надають психолого-педагогічну та соціальну допомогу сім’ям з дітьми до 4 років, які мають порушення психічного та фізичного розвитку, або мають особливі освітні потреби. З дітьми працює команда професіоналів: логопед, дефектолог, невролог, психолог, фахівець з фізичної реабілітації. Зараз допомогу в закладі отримують 37 сімей.

Звернутись та поставити питання стосовно тренінгу або роботи служби раннього втручання можна за телефоном: 097 420 29 20 або за адресою: вул. Тополина, 33.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті