Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
05:40

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Екcголові ДніпроОДА скасували виправдувальний вирок

Екcголові ДніпроОДА скасували виправдувальний вирок

Апеляція ВАКС скасувала виправдувальний вирок Дмитру Колєснікову.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду України скасувала виправдувальний вирок щодо колишнього депутата Опозиційного блоку, екс-міністра промислової політики та екс-голови Дніпропетровської обласної адміністрації Дмитра Колєснікова. Про це повідомив Центр протидії корупції.

Тепер справа відправиться на новий розгляд в першу інстанцію.

Рішення ухвалила колегія у складі Віктора Панкулича, Сергія Боднара та Ігоря Панаіда.

За версією САП, Колєсніков незаконно отримав 758 тисяч грн компенсації за оренду номеру в готелі «Київ», адже мав у власності дві квартири у Києві.

Дії колишнього нардепа кваліфікували за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою, яке спричинило тяжкі наслідки). Ця стаття передбачає максимальне покарання у 6 років в’язниці.

У першій інстанції думки суддів розійшлися. Судді Віталій Крикливий та Маркіян Галабала вказали, що кваліфікація прокурорів була хибною. На їхню думку, дії Колєснікова слід було кваліфікувати за ч.4 ст.190 КК (Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах). Це тяжчий злочин, за яким екснардепу загрожувало б до 12 років ув’язнення з конфіскацією.

Однак прокурор правом зміни обвинувачення під час розгляду не скористався, а самостійно змінити кваліфікацію судді не могли, так як це погіршувало б становище обвинуваченого.

Натомість суддя Віктор Ногачевський виклав Окрему думку, в якій сказав, що Колєснікова треба було все ж таки визнавати винуватим за ч.2 ст.364 КК, але не за «зловживання владою», а за «зловживання службовим становищем».

На суді Колєсніков підтверджував, що він дійсно ще у 2009 році став власником однієї квартири у Києві, а за рік вони з дружиною стали власниками другої квартири.

Але нібито ще до 2014 року фактичні шлюбні відносини між ними припинилися і він «як справжній мужчина» залишив квартири дружині, бо за моральними принципами не міг ними користуватися. Тим більше проживати там було складно, бо вони обидві нібито мали проблеми з опаленням та гарячою водою.

В результаті перша інстанція нардепа виправдала. Це рішення оскаржили і прокурор, і захист.

Апеляція вирок скасувала і відправила справу на новий розгляд.

Gorod.dp.ua на Facebook.


гость  (11.08.23 09:51): Тю... Нищеброд какой то , а не депутат. Ну какой нормальный депутат будет покупать 2 квартиры с проблемами по теплу и горячей воде??? Нормальный купит 3 и без проблем. А этот еще типа проявил благородство, отдел проблемное жилье экс жене. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті