Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 13 травня 2024
18:20

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На фонтани Дніпра приїжджають дивитись з усієї України. «Кульбаба» став найкращим у місті-мільйоннику

|«« «« »» »»|

«Муза», «Купідон», «Кульбаба», «Поріг ревучий» – дніпряни обирали найулюбленіший фонтан міста-мільйонника. Змагались 9 водограїв, але перемогу здобула «Кульбаба».

Аби зробити біля фонтана-переможця класні фотографії та просто ним помилуватись, Юлія із сім’єю приїхала з Кропивницького.

«Ми саме до нього йшли, бо він нам дуже подобається. Тим паче в таку спеку від нього гарна прохолода. Фонтан має дуже гарну форму. Сучасний водограй», – зазначила Юлія.

Опитування щодо найкращого фонтана у Дніпрі проводило КП «Дніпроводоканал» на своїх сторінках у телеграмі та фейсбуці. «Кульбаба» та «Поріг ревучий» йшли пліч-о-пліч, але у фіналі з різницею 8 голосів перемогла «Кульбаба».

Цей водограй виріс у вересні 2007 року на перехресті Січеславської Набережної та вулиці Юліуша Словацького. Офіційна назва фонтана – «Водяна сфера». Його об’єм – 92 м3.

Назву і прізвисько водограй отримав через свою форму – це круглий басейн з кулею посередині, з якої виходять струмені води (здається, що вона завмерла у повітрі). У сонячний день між бризками народжується веселка. Уночі «Водяна сфера» сяє жовтим кольором.

«Цей фонтан вважається наймолодшим у Дніпрі. З початку він був змонтований у 2006 році на оглядовому майданчику парка Шевченка, проте там він не прижився через вітер. Тож пізніше його перенесли на це місце. Загалом Дніпро – це місто фонтанів, і на сьогодні у нас налічується близько 15 водограїв, які розташовані у різних районах», – зазначив начальник управління гідроархітектурних споруд КП «Дніпроводоканал» ДМР Артур Буряк.

Gorod.dp.ua на Facebook.


гр-н  (10.07.23 06:21): Мені дуже хочеться, щоб всі новини були такі чудові. Що в опитуванні переміг фонтан Кульбаба, що до нас приїхали гості з Кропивницького дивитися на цей фонтан. Це було б настільки чудово Відповісти | З цитатою
Djek  (08.07.23 10:56): Под этим фонтанами даже спят ночью ( пока только бомжи ) . Відповісти | З цитатою
Владимир  (08.07.23 08:39): кульбаб, дважды открытый фонтан всегда будет в лидерах Відповісти | З цитатою
Нафиг они нужны  (07.07.23 20:03): А как же традиция ругать бывшего градоначальника за фонтаны? Уже не актуально? Відповісти | З цитатою
Лютик  (07.07.23 19:01): Да что там со всей Украины! Со всего мира! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті