Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
17:35

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Податкова повернула дніпрянам 9,5 млн гривень

Податкова повернула дніпрянам 9,5 млн гривень

Своїм правом скористалися вже 2,5 тисячі фізичних осіб.

На 1 травня 2023 року за результатами деклараційної кампанії 2023 року мешканці Дніпропетровщини подали понад 15 тисяч декларацій про доходи за 2022 рік. Загальна сума задекларованих доходів становить понад 12 млрд гривень.

Своїм правом на отримання податкової знижки скористалися вже 2,5 тисячі фізичних осіб. Сума податку, яку повернуть мешканцям Дніпропетровщини з бюджету, становить 9,5 млн гривень.

В українців є можливість реалізувати своє право на податкову знижку.

Податкова знижка – можливість громадянина повернути частину сплаченого податку на доходи за певні послуги, які було здійснено протягом звітного року. Витрати повинні підтверджуватись платіжними та розрахунковими документами, у тому числі квитанціями, фіскальними або товарними чеками, що ідентифікують продавця послуг та особу, яка звертається за податковою знижкою, а також копіями договорів за їх наявності, в яких обов'язково відображається вартість таких послуг та строк оплати за наступні послуги. .

Податкова знижка надається, якщо у фізичної особи протягом звітного року були такі витрати:

- оплата за навчання у вітчизняних закладах дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податків та/або члена його сім'ї першого ступеня споріднення (батьки, чоловік чи дружина, діти такої фізичної) особи, у тому числі усиновлені);

- Оплата відсотків за іпотечним кредитом;

- благодійні внески, пожертвування неприбутковим організаціям; страхові платежі та внески за договорами страхування життя, недержавного пенсійного страхування;

- оплата допоміжних репродуктивних технологій (запліднення)

- та інші.

Податкова знижка надається у поточному році за результатами попереднього звітного податкового року. Для отримання знижки за 2022 рік необхідно заповнити та до 31 грудня 2023 року включно подати за місцем реєстрації декларацію про майнове становище та доходи, в якій вказати: суму отриманого за рік доходу у вигляді зарплати, видів понесених витрат, їх розмір та розраховану суму податку на доходи фізичних осіб до повернення.

Декларацію про майновий стан та доходи громадяни можуть подати одним із таких способів:
- особисто або уповноваженою на це особою; - поштою з повідомленням про вручення;
- Засобами електронного зв'язку в електронній формі, скориставшись сервісом «Електронний кабінет».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті