Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
00:07

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі BMW на смерть збила чоловіка на пішохідному переході: що вирішив суд

У Дніпрі BMW на смерть збила чоловіка на пішохідному переході: що вирішив суд

31 жовтня 2022 року у Дніпрі на проспекті Поля сталася ДТП. Тут BMW збив людину на пішохідному переході. Постраждалий помер у лікарні.

Кіровський районний суд Дніпра виніс вирок по цій справі.

За матеріалами слідства, 31 жовтня приблизно о 10:00 BMW рухався по проспекту Олександра Поля у третій смузі з боку вулиці Титова у напрямку проспекту Пушкіна, зі швидкістю не менше 80 км/год. У цей час по пішохідному переходу йшов чоловік. Водій BMW не уповільнився та скоїв наїзд на пішохода, незважаючи на те, що в сусідній полосі руху перед переходом зупинилася Toyota Corolla. Потерпілого доставили до лікарні, але медикам врятувати життя чоловіка не вдалось. Смерть настала об 11:05.

Водій свою вину визнав та пояснив, що не оцінив належним чином дорожню ситуацію та не побачив пішохода за автівкою Toyota Corolla. За словами кермувальника, він направляє потерпілій гроші на відшкодування шкоди та має намір робити це і надалі. Потерпіла повідомила, що отримала 64 500 гривень від винуватця ДТП.

Суд визнав винним чоловіка за другою частиною статті 286 Кримінального кодексу Україну (ККУ) і призначив йому покарання — 4 роки позбавлення волі без права керувати транспортними засобами три роки.

Також водій повинен виплатити дружині загиблого пішохода 654 600 гривень моральної шкоди, а державі - 2 454 гривень на відшкодування процесуальних витрат. У сторін є 30 днів, аби подати апеляцію на вирок суду.



Gorod.dp.ua на Facebook.


гость  (01.05.23 16:40): реальный срок за сбитого на переходе пешехода? неожиданно... неужели правосудие начало работать? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті