Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 12 травня 2024
18:11

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В Україні посилять контроль за продажем риби

В Україні посилять контроль за продажем риби

С 1 квітня в Україні починає діяти щорічна нерестова заборона на вилов водних біоресурсів.

Під час нересту посилять державний контроль за незаконним виловом та продажем риби, повідомляє Мінагрополітики, пише УНН.

Термін дії заборони визначається окремо для областей та видів водойм. У цей час забороняється промислове рибальство, підводне полювання, пересування всіх транспортних засобів чи моторних суден, а також посилюється контроль за роботою водозабірних споруд.

Водночас у період нересту одній особі дозволяється на добу вилов 3 кг + 1 шт риби. Піймати її можна на гачок, але не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега на ділянках, не заборонених для любительського рибальства на період весняно-літньої заборони.

На цей час посилять державний контроль за дотриманням законодавчих норм та правил рибальства.

Як повідомляється, впровадять заходи контролю за незаконним виловом риби та її продажем. Ці заходи передбачають об’єднання зусиль органів місцевої влади, рибалок, інспекторів, правоохоронних органів та інших уповноважених органів. Також посилиться ветеринарно-санітарний контроль за водними біоресурсами на продуктових ринках, торговельних мережах та закладах харчування.

Відповідно до нових Правил любительського і спортивного рибальства:

- збільшено з 1 до 2 дозволену кількість гачків при вилові водних біоресурсів з берега за межами нерестовищ у період весняно-літньої нерестової заборони;

- дозволено проведення офіційних спортивних заходів у періоди нерестових заборон з берега за межами нерестовищ.

За порушення правил рибальства передбачається адміністративна та кримінальна відповідальність.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Прохожий.  (02.04.23 17:33): По базарам пройдитесь на выбор любая рыба и щук очень много на нее тоже запрет! Відповісти | З цитатою
Гость  (02.04.23 14:29): Давно пора это было понять , что контролировать нерестовый запрет надо начинать с рынков сбыта . Не будет сбыта - не будет и смысла браконерить . Не , ну всё равно на воде надо тоже смотреть т.к. всегда найдётся кто то кто поставит сеточку для себя и близкого круга друзей . Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті