Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
05:10

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі катали пилосос на танку

|«« «« »» »»|

Продовжує дивувати та креативити Технічний музей Дніпра «Машини часу».

Здається, не минає й дня, щоби цей музей не поповнився новими експонатами.

Черговими надходженнями стали подарунки до проекту «Генерація». Нагадаємо, що в рамках цього проекту в музеї навчилися виробляти електроенергію з незвичайних джерел – зокрема велосипедів та велотренажерів. На черзі – швейна машинка, польовий телефон.

А днями до музею передали електротапочки з підігрівом та робот-пилосос «Сатурнас», виготовлений свого часу у Прибалтиці.

Креативний засновник і директор музею Михайло Прудніков не був би самим собою, якби не випробував новинку в незвичайній якості, влаштувавши «покатушки» пилососа на танку, розповівши про це:

«Проект «Генерация» направляет старые предметы принимать более актуальные формы сегодня!

Велосипеды для разных возрастных групп у нас уже приносят пользу, вырабатывают электроэнергию.

Настало время пылесосов, я давно мечтал чтобы они начали двигаться и были управляемые, сегодня это получилось.

Пылесос «Сатурнас» соединен с игрушечным танком , а скоро полетит и «Ракета», производства Днепропетровского Агрегатного Завода…».

Відео про ці випробування можна переглянути тут

На черзі – запуск у небо пилососу "Ракета", який свого часу виготовляли на Дніпропетровському агрегатному заводі.

Тим часом надзвичайною популярністю користується квест "Полювання на Запорожець". Нагадаємо, що він присвячений 160-річчю заводу «АвтоЗАЗ», про що повідомляв Міський сайт. Тиждень тому у «Машинах часу» запропонували відвідувачам відшукати усі «Запорожці», заховані у музеї. Це були 8 як справжніх автомобілів, так і їхніх іграшкових копій.

Відвідувачі не лише з цікавістю проходять квест, а й приносять до музею нові моделі «Запорожців» – зараз їх уже 13. А популярна гра подовжена ще на два місяці.

А ще музей «Машини часу» продовжує збирати артефакти Великої війни:

«Дніпровський науково-технічний музей «Машини Часу» працює з 2014 року. Ми орієнтовані на європейський музейний досвід, за вісім років діяльності реалізували безліч проектів, виставок, івентів, у тому числі у співпраці з партнерами за грантової підтримки, запровадили VR, цифрові інтерактиви у музейному просторі. Проекти Дніпровського науково-технічного музею «Машини Часу» завжди актуальні.

Дуже швидко настане завтрашній день. Люди почнуть звикати до мирного життя, музей «Машини Часу» планує на цей момент створити виставку з артефактами отриманими у наслідок ракетних ударів рф по цивільних та промислових об’єктах нашого міста.

Маємо до вас прохання надати елементи (частини) постраждалих будівельних споруд, конструкцій, мозаїки або транспортних засобів. Також просимо про зустріч з очевидцями трагічних подій, які відбувались у нашому місті для документального та художнього оформлення.

Слава Україні!».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті