Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
08:20

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині незаконно оприлюднили списки ухилянтів – омбудсмен

На Дніпропетровщині незаконно оприлюднили списки ухилянтів – омбудсмен

Направлено вимогу про необхідність проведення перевірки, вжиття заходів задля вилучення зазначених списків з місць розповсюдження.

На Дніпропетровщині оприлюднили списки ухилянтів, які містять відомості, що порушують закон Про захист персональних даних. Про це повідомляє прес-служба уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця, передає Корреспондент.net.

Інформацію про оприлюднення у публічних місцях Дніпропетровської області списків ухилянтів було виявлено у Facebook.

"Розміщені списки містять відомості, за допомогою яких можна ідентифікувати конкретну особу, тобто персональні дані, обробка яких підпадає під дію закону України Про захист персональних даних", – сказано у повідомленні.

Як зазначили у прес-службі, обробка персональних даних має здійснюватися для конкретних і законних цілей, а працівники суб'єктів відносин, пов'язаних з персональними даними, зобов'язані не розголошувати дані, які їм були довірені.

Повідомляється, що секретаріатом уповноваженого направлено вимогу про необхідність проведення відповідної внутрішньої перевірки, вжиття заходів задля вилучення зазначених списків з місць поширення та проведення роз'яснювальної роботи з метою запобігання порушенням законодавства.

Нагадаємо, всього з початку введення в Україні воєнного стану і станом на 30 грудня 2022 року прикордонники затримали за спробу незаконного перетину кордону майже 12 тисяч чоловіків призовного віку.

Раніше повідомлялося, що затримано групу громадян, які видавали фальшиві документи ухилянтам.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті