Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
15:26

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Мешканка Кривого Рогу отримала грант від «єРобота» та відкрила власний зоомагазин

Мешканка Кривого Рогу отримала грант від «єРобота» та відкрила власний зоомагазин

Понад три роки криворожанка Ірина працювала продавчинею у зоомагазині. Втім, мріяла про власну справу.

Із початком війни бажання лише загострилося. Дізнавшись про державну програму «єРобота», подала заявку. Її бізнес-план отримав схвальний відгук. Успішно пройшла й співбесіда. Вже сьогодні Ірина – власниця магазину. Чи складно було отримати грант і як за ним розраховуватися?

Програма «єРобота» передбачає надання українцям грантів на започаткування бізнесу чи розвиток вже існуючої справи. Долучитися може кожен. Достатньо подати заявку та бізнес-план. Зробити це треба через портал «Дія».

«Заявника на доброчесність перевіряє «Ощадбанк». Після документи розглядає спеціальна комісія при обласному центрі зайнятості. Якщо бізнес-планом передбачене одне робоче місце, підприємець може отримати до 150 тис гривень. Двох – до 250 тисяч», – розповіла начальниця відділу департаменту економічного розвитку Дніпропетровської ОВА Алла Кефель.
Про державну програму Ірина дізналася ще до її старту. Долучилася без вагань. Перше, що почала вивчати, як складати бізнес-план.

«Спочатку знайшла в Інтернеті фірму, яка цим займається. Вони сказали – вартість послуги 18 тисяч гривень. Почувши, чоловік відповів, що я можу й сама, – із посмішкою пригадує дівчина. – Важко було. Є певні стандарти, яких треба дотримуватися. Та все вийшло. Від подання заявки до отримання гранту пройшло до двох місяців».
Відсотків за користування грошима держава не вимагає, пояснює Ірина. Головне – дати людям роботу та справно сплачувати податки. Так інвестований у тебе грант повертається за три роки.

У свій зоомагазин криворожанка вклала душу. Її чоловік розмальовував фасад. Приміщення зсередини облаштовувала разом із підлеглими.

«Фарбували стіни, планували розстановку. Переставляли все разів з десять, – пригадує продавщиця зоомагазину Олександра. – Відчуття класні. Немає такого, що не хочеться йти на роботу. Як власниця Ірина неймовірна. Завжди дослуховується до мене й питає, що ще потрібно для мого комфорту».
Задоволені й власники чотирилапих друзів, що живуть у районі, де відкрився зоомагазин. Вікторія зі своєю чіхуахуа Маргошею вже постійні клієнти.

«Придбали тут вже цілий гардероб на зиму. Дівчатка завжди люб’язні та уважні, – ділиться Вікторія. – Маргоша спокійна, тому вони приміряють на неї нові фасони, фотографують. Вона позує їм».
З обновками тепер і трирічний Арчі. У зоомагазині Ірини господарі придбали для нього помаранчеву кофтинку.

«Він зараз у ній вдома ходить. Йому тепло, – каже Матвій. – Поруч з нами ніколи не було зоомагазину. За кормами треба було їздити за декілька зупинок. Тепер зручно. Тут і їжу купуємо, і ласощі для Арчі».
У обласному центрі зайнятості кажуть – на Дніпропетровщині заявку на отримання гранту за програмою «єРобота» погодили вже 136 людям. Загалом на більш ніж 31 млн грн.








Gorod.dp.ua на Facebook.


Гражданин  (08.11.22 13:08): То есть , по сути государство выделяет деньги на закупку собачих кофточек и корма . А на обмундирование и питание военных мы собираем средства сами (через волонтеров и т.д.) ...Очень хочется прокомментировать такой подход , только не напечатают такое . Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті