Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
07:24

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі тарифи на обслуговування будинків піднялися на 30%: що кажуть мешканці, експерти та комунальники

У Дніпрі тарифи на обслуговування будинків піднялися на 30%: що кажуть мешканці, експерти та комунальники

Житлові будинки Дніпра, які раніше обслуговували приватні керуючі компанії, перейшли до комунальних підприємств “Жилсервіс-5” та “Жилсервіс-14”.

Такі зміни стали можливі через перемогу в суді позову від громадської організації “Платформа Громадській контроль”. Попередній конкурс на обслуговування будинків приватними керуючими компаніями апеляційний суд визнав незаконним.

Комунальні підприємства, які тепер опікуються багатоповерхівками, підняли тариф свої послуги на 30%. Чи законно це та за що тепер іще платитимуть дніпряни?

Як обслуговувала приватна компанія

У будинку дніпрянок Ірини та Наталії керуюче комерційне підприємство протягом двох років не ремонтувала дах та не заходили до підвалу, кажуть жінки.

"Нічого не робили, ми самі задули піною і з жахом чекаємо на великі дощі восени", — зазначає Ірина.
"Минулого літа два місяці стояла вода в підвалі й той лічильник, який ми ставили на тепло, зламався. І тепер ніхто нам його не відшкодує. Без лічильника не знаю, що ми будемо робить цією зимою", — додає Наталія.

Керуюча компанія змінилася і зріс тариф

Комунальні підприємства, які тепер опікуються будинками, підняли тариф свої послуги на 30%. Адвокат громадської організації “Платформа Громадський контроль” Василь Підлужний каже: в організації також є питання щодо цього, адже аргументації розрахунків тарифу у відкритому доступі не знайшли.

"Стало відомо що вони підняли тариф на житлово-комунальні послуги. Ми запитали, у зв'язку з чим була зміна тарифу. Уже пройшов місяць, відповіді досі немає", — сказав адвокат.

Чому зросли тарифи, пояснює міська влада

Директор департаменту житлового господарства міськради Дніпра Владислав Грицай каже: здорожчання відбулось через додавання ще однієї послуги.

"Річ у тім, що наказом міністерства №342, це ті маленькі труби газопостачання, які проходять по будинку. І раніше не було такого наказу і раніше підприємства не обслуговували ці труби. Сьогодні треба обслуговувати ці труби або наймати підрядну організацію, яка буде виконувати ці роботи. І згідно з цим наказом, ця сума входить в тариф квартирної плати", — пояснив він.
Інна живе у будинку, який перейшов в обслуговування до “Жилсервісу-5” з червня. Жінка каже: вартість квартплати зросла на понад 100 гривень. Виходить близько 8,85 гривні за квадратний метр на місяць. Хоча на сайті «Жилсервіс-5» і досі — 5,93 гривні за метр.

"Якщо ми маємо якесь проблемне питання, то вони посилаються на те, що або карантин, або воєнний стан, тобто проблема не вирішується, але сплачувати ми повинні вчасно", — жаліється жінка.

Що буде з боргами й переплатами мешканців

У «Жилсервісі-5» пояснюють: квартплата розраховується окремо по кожному будинку. Саме ж КП наразі обслуговує 2450 будинків, сказав директор підприємства Сергій Файфер. Заборгованості й переплати мешканців з приватної обслуговуючої компанії перейшли до комунальників, каже він.

"Розрахунок ведеться по кожному будинку окремо тому і ціна у кожного будинку теж є окремою. Було ухвалене рішення про те, що переплати та заборгованості, щоб мешканці не шукали, кому це заплатити, — було передано заборгованість і переплата", — сказав він.
За словами адвоката Василя Підлужного, обслуговування міськими КП боргів комерційних підприємств сумнівне.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Сергей  (28.08.22 16:02): Жилсервис-5 и Жилсерви -14 это та же Управляющая компания КОД. Которая ни чего не делала, но тариф был ниже. Ну а дальше... все понимают ,что изменений в работе не будет и ... останутся только матерные слова. Відповісти | З цитатою
Dec  (23.08.22 09:43): Платформа
Громадський контроль имеет же юристов, если выиграла в суде.
Пусть судится из-за повышения тарифов Вот, кстати, их мнение https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0226zriSJp8 1Y1KtjxX5UdhzBqC6u51DwWw1GesiBfR3AXV8zqefrn2dx2UD3pFFiXl& ;id=771769349562274
Відповісти | З цитатою
Rawtang  (28.07.22 21:43): А что подачу воды и отведение снова подняли ?
Кто, что слышал про это.
Відповісти | З цитатою
Наталья  (28.07.22 13:06): У меня дом с электропечами. У нас ВООБЩЕ нет газовых труб. А добавили 120 грн. За что??? Відповісти | З цитатою
влад  (27.07.22 13:58): кто читает эти коментарии вы да я безполезная трата времени просто перестану платить Відповісти | З цитатою
Коля  (27.07.22 10:42): Привязывать составляющую тарифа на обслуживание газовых труб к площади квартиры-это верх цинизма и обмана людей,также как и привязывание тарифа на обслуживание лифтов к площади.Гореть вам в аду,казнокрады и воры Відповісти | З цитатою
Военкому  (26.07.22 07:54): Пан военком - отправьте своих сотрудников в указанные жилсервисы, надо бы им повесточки вручить... Відповісти | З цитатою
Горожанка  (23.07.22 07:41): Предлагаю разделить плату на две: одна обязательная: это налог на землю и освещение в подъездах, а вторую часть оплачивать по акту выполненных работ. У меня в доме даже дворника нет, а я должна платить 521 грн. За что? Ох+ели вкрай! Відповісти | З цитатою
1  (22.07.22 14:22): Идет война,ЖЄКи заявки не принимают,то есть ничего не делают, повышать цены в данных условиях-преступно и необоснованно по отношении к жителям Днепра.Вместо того,чтобы сделать скидки на свое бездействие по обслуживанию вверенных им домов,они единственные в Украине,кто пошел на повышение цен на ЖКХ.Лифты неделями простаивают-скидок не делается,электричество для освещения лестничных клеток и дворов во время комендантского часа экономиться-скидок нет,плановые работы по очистке систем вентиляции и другие работы не проводятся-скидок нет.Так зачем повышать цены? Ответьте инициаторы повышения из Горсовета,а может нужно людям наооборот доплачивать тем людям,которые меняют у себя в квартире трубы,канализацию,делают утепление стен,ремонтируют подьезды за свой счет. Відповісти | З цитатою
Валентина.  (22.07.22 10:36): Все не наедятся.А где ремонт хотя бы подъезда?27 лет живу в доме,не видела ремонта.Дворник и тот через раз работает.Стыд и позор нашему мэру за такое отношение к жителям города. Відповісти | З цитатою
1 2 3
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті