Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
07:26

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі планують знизити податки на нерухомість, демонтувати кіоски та гаражі

У Дніпрі планують знизити податки на нерухомість, демонтувати кіоски та гаражі

12 липня відбулося засідання виконавчого комітету Дніпровської міської ради.

Захід пройшов дистанційно, в режимі онлайн. На засіданні члени виконкому попередньо погодили перелік проєктів рішень міської ради, які будуть внесені на позачергову сесію 13 липня.

Серед основного – йдеться про зменшення ставок по платі за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Враховуючи нинішню ситуацію, міська влада відпрацьовує алгоритми шляхів зменшення податкового тиску та надання допомоги підприємцям у знаходженні приміщення для ведення діяльності.

Для відновлення у місті темпів будівництва житлової та нежитлової нерухомості пропонується зменшити: більш ніж у чотири рази (з 2,3 до 0,5 %) ставку плати за земельні ділянки, призначені для будівництва житлової та громадської забудови, а також зведення інших споруд, призначених для ведення різних сфер бізнесу; більш ніж удвічі ставку по земельних ділянках, які надані для здійснення діяльності підприємств зв’язку.

Також пропонується з 2,3 до 1,3 % зменшити ставки плати за земельні ділянки, що призначені для розміщення та експлуатації промислових підприємств, а також вразливих секторів економіки, таких як енергетика та транспорт. У разі ухвалення цих рішень на сесії міської ради вони набудуть чинності з 01.01.2023 року. Таким чином міська влада зменшить податкове навантаження на суб’єкти господарювання, зокрема й ті, що переводять свої потужності з гарячих точок до Дніпра, відновлюють та нарощують виробництво, забезпечують громадян роботою.

Також виконком ухвалив низку рішень, внесених виконавчими органами міської ради. Серед іншого йдеться про затвердження граничних тарифів на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування.

Також серед важливого – затвердження рішення про черговий демонтаж тимчасових споруд, об’єктів сфери споживчого ринку, які порушують правила благоустрою міста. У затвердженому переліку 7 адрес. Власники незаконних споруд повинні самостійно їх прибрати. У разі невиконання цього департаменту торгівлі та реклами та відповідним комунальним підприємствам доручено провести демонтаж.

Окрім того, ухвалено рішення про черговий демонтаж самовільно встановлених на території міста споруд, огорож, воріт. У затвердженому переліку 103 адреси. Власники незаконних споруд протягом 5 днів повинні самостійно їх прибрати. У разі невиконання цього рішення інспекції з питань благоустрою та відповідним комунальним підприємствам доручено провести демонтаж.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Vtal  (12.07.22 23:45): А якіж це 7 та 103 адреси "У затвердженому переліку"??? Оголосіть будь ласка, чи де можна побачити цей перелік?!!! Відповісти | З цитатою
Кризис  (12.07.22 22:56): Эффект бабочки или дежа вю, кому как нравиться ... Відповісти | З цитатою
Синяя Птица  (12.07.22 21:07): Не знаю, шо они там напланировали, но в моем доме тендер у ЖЭКи отыграла какая-то управляющая компания и квартплата со следующего месяца возрастёт почти вдвое.. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті