Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
21:27

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині 20 людей звернулись по медичну допомогу через укуси кліщів

На Дніпропетровщині 20 людей звернулись по медичну допомогу через укуси кліщів

Цьогоріч 30% кліщів уражені борелією.

За словами завідувачки відділення особливо небезпечних інфекцій Дніпропетровського обласного Центру контролю та профілактики хвороб Галини Шамичкової, цьогоріч 30% кліщів уражені борелією, чи так званою хворобою Лайма.

«Основна кількість випадків зазвичай реєструється в липні та серпні. Це пов’язано з тим, що після укусу кліща має пройти інкубаційний період, який становить від 3-х до 45-ти днів максимум. Тому, якщо кліщ вкусив у травні, то клінічні ознаки здебільшого з’являються у липні чи серпні», – зазначила Галина Шамичкова.
Хвороба Лайма, або кліщовий бореліоз – інфекційне захворювання. Воно уражає шкіру, нервову та серцево-судинну системи, опорно-руховий апарат. Минулоріч в Україні зафіксували понад 2,5 тис випадків ураження. З них більш ніж 100 – на Дніпропетровщині. Одна з характерних ознак хвороби – чітко окреслена пляма на місці укусу.

Аби запобігти укусу кліща, необхідно перед виходом на пікніки чи на прогулянку до парку користуватися репелентами. Також краще вдягати світлий одяг і кожні дві години оглядати себе та дітей, аби вчасно видалити кліща. Зробити це можна самостійно за допомогою пінцета.

«Після цього кліща в жодному разі не треба викидати, його потрібно помістити в ємність та покласти туди шматок ганчірки чи трави. Далі – здати його до лабораторії обласної санстанції для визначення інфікованості. Якщо такої можливості немає, то кліща слід залити окропом, аби його знезаразити», – зазначила Галина Шамичкова.
Якщо ж не можете видалити кліща самостійно, необхідно звернутися до медичних установ. Також для консультації можна звернутись до Дніпропетровського обласного Центру контролю та профілактики хвороб за телефонами: 731 96 19 81 або +380 (67) 989 98 88.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті